promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: ezen a napon csaphat le egy intenzív felhőszakadás Magyarországra, és az apróbb szemű jég sem kizárt
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ma este is lehetnek azért még záporok és zivatarok, és éjszakára szépen lehűl majd a levegő.

Akik nem rajonganak a kánikuláért, azok örülhetnek, mert ma Magyarországon a legtöbb helyen nem emelkedett 30 fok fölé a hőmérséklet. Kellemes az időjárás, és nem olvadunk el, bár a szél azért ronthat azért a nyaralók vagy strandolók hőérzetén.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma a gomolyfelhők összeesnek, és a legtöbb helyen kiderül az ég, de a Dunántúlon lehetnek felhősebb területek. Most még nincsen kizárva egy-egy zápor sem. Az északkeleti, északi szelet időnként élénk lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 13 és 20 fok között várható.

A holnapi napon mondhatni elég unalmas lesz az időjárás Magyarországon, inkább csak a széltől kell tartani. A sok napsütést általában csak kevés gomolyfelhő zavarja, csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szél sokfelé megélénkül, főként a Tiszántúlon és Borsod megyében erős széllökések is lehetnek. A csúcshőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű.

Na de jön a csütörtök, amire az Időkép már jó kis felfordulást jósol. Egy felénk húzódó hidegcsepp indíthat be több helyen záporokat, zivatarokat. A meteorológia a kisebb méretű örvények esetén használja a hidegcsepp kifejezést.

Az áztató eső helyett a legtöbb helyen záporos csapadékra van kilátás, emiatt kis területen belül is nagy csapadékmennyiségbeli különbségek adódhatnak. Az intenzívebb cellákat felhőszakadás, néhol apró szemű jégeső is kísérheti.

A lenti videóban láthatjátok is, hogyan tör majd be ez az örvény Magyarországra.

A mezőgazdaságnak ez bizony jó hír, mert a csapadék még inkább visszaszoríthatná az aszályt. Az Időkép hozzátette, hogy a lassan mozgó zivatarok egyes helyeken villámárvízet okozhatnak, míg kicsivel távolabb érdekes módon alig esik majd néhány csepp eső.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás