promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: jön az igazi pokol Magyarországon, és le fogsz izzadni, ha meglátod ezt a térképet
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Szombaton valószínűleg meg fog dőlni a melegrekord Magyarországon.

Idén már másodjára csap le egy egészen erős hőhullám Magyarországra. Sajnos eső se nagyon volt a héten, szóval a gazdák fokozottan nem örülnek a mostani időjárásnak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a mai nap további részében nem lesz nagy változás. Derült, száraz idő várható, mindössze az északnyugati, északi határ közelében lehet időszakosan több felhő és ott van minimális esély zápor, zivatar kialakulására. Sajnos szelet se nagyon várjunk, hogy átszellőzteti majd a lakást. Hajnalban általában 15 és 21 fokot mérhetünk.

Pénteken nem gyengül a kánikula, hanem ráerősít picit. Sok napsütés várható fátyol- és gomolyfelhőkkel. Az ország döntő részén nem lesz csapadék, de az Északi-középhegységben valamint Dunántúl északi részén előfordulhat zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél általában gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 40 fok között várható.

Az Időkép beszámolója szerint szombaton érkezik meg az igazi pokol. Ekkor Magyarországon 40 foknál is melegebb lehet, így nagy eséllyel megdől majd a napi melegrekord. Az Alföldön már pénteken is elérhetjük a 40 fokot. Ide kattintva nézhetitek meg a térképet, hogyan alakul majd a hőmérséklet országosan.

Sokaknak bizonyára jó hír, hogy érkezik egy hidegfront szombat délután, ami fog hozni egy kis felfrissülést.

Közben az Időkép írt arról is, hogy szombaton rendezik meg a 40. Balaton-átúszást. Az érkező hidegfront miatt vízbe szállni 11 óra után már nem lehet, és be kell érni a célba 14 óráig. A Balaton hőmérséklete elérheti a 28-29 fokot.

Továbbra is nagyon kell figyelni, mert erős az UV-sugárzás és pillanatok alatt le lehet égni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás