promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: kiderült, hogy szombaton végre megszabadulhatunk-e a pokoli hőségtől
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Pénteken tetőzött a kánikula, 40 fok körüli csúcsokkal.

Péntek estétől az érkező hidegfront hatására átmenetileg megnövekszik a felhőzet, és éjszaka összességében több helyen valószínű zápor, zivatar; nagyobb eséllyel a front mentén a Nyugat-Dunántúlon és a front előtt a Dunától keletre. A záporok, zivatarok zöme hajnalra lecseng. Az ország keleti harmadát leszámítva északnyugatira fordul a szél, amely a Dunántúlon és a Duna mentén viharossá fokozódik – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Hajnalra 16 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Szombat reggeltől a Dunántúlon és a Duna-Tisza köze nagyobb részén derült, napos idő várható. Ugyanakkor a Dunakanyar-Szeged vonaltól keletre a többórás napsütés mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és ott késő délelőttől kezdve többfelé valószínű zápor, zivatar, utóbbiakat felhőszakadás is kísérheti. Az északnyugati, északi szél csak lassan mérséklődik, zivatarok körül viharos széllökésekre is számítani kell.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 28 és 32, keleten 31 és 37 fok között alakul.

A hőség pénteken tetőzött, szombaton a Dunántúl nyugati, északnyugati felén már mérséklődik a meleg, keletebbre ugyanakkor továbbra is meghaladja a napi középhőmérséklet a 25, az Alföldön nagy területen a 27 fokot.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás