promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: hamarosan lecsap ránk az első komolyabb hőhullám, de előtte még valami egészen más jön
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Záporok, zivatarok, felhőszakadások rondíthatnak bele a nyárba.

Péntek estétől átmenetileg megnövekszik a gomolyfelhőzet, viszont az északkeleti megyékben túlnyomóan derült idő várható. Elsősorban a Dunántúlon alakulhat ki zápor, zivatar, másutt inkább csak elvétve lehet csapadék. A délies szél az Észak-Dunántúlon élénkülhet meg. Zivatarok környezetében átmeneti szélerősödés is előfordulhat – jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul, a hidegre érzékeny részeken ennél több fokkal hűvösebb is lehet.

Szombat reggeltől a sok napsütés mellett erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés és kevés fátyolfelhő is lesz felettünk. Szórványosan várható zápor, zivatar, melyeket felhőszakadás kísérhet, az északkeleti megyékben nem valószínű csapadék. A Dunántúlon megélénkül, a Fertő térségében meg is erősödik az északnyugati szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás. Zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 28 és 33 fok között valószínű, de az Alföld egyes részein 34, 35 fok is lehet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás