promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: péntekig 50 mm-nél is több eső eshet – mutatjuk hol lesz nagy zivatar Magyarországon
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Először egy hidegfront, utána pedig egy légörvény fog bekavarni Magyarország időjárásába.

Megérkezett Magyarországra a vérbeli strandidő, és egyre melegebb lesz a hőmérséklet. Ezt onnan is lehet tudni, hogy a sztárok Instagramja tele van bikinis képekkel. A heti előrejelzésben azonban már olvashattátok, hogy néhány zivatar alaposan be fog kavarni a napsütésbe.

Az Időkép számolt be róla, hogy ma este záporokkal, zivatarokkal egy újabb hidegfront csap le a Dunántúlra. A hidegfront lassan kelet felé vonul, így egy önálló légörvény alakul ki Magyarország felett amely csak pénteken távozik.

A legtöbb zivatar csütörtökön fog kialakulni. A várható csapadékmennyiség sajnos ismét az aszály sújtotta keleti, északkeleti tájakon ígérkezik a legkevesebbnek, többfelé 10 mm sem fog esni. Ugyanakkor a Dunántúlon és a középső tájakon nagy területen a 30-50 mm-t is elérheti a péntekig várható csapadékmennyiség. Ide kattintva megnézhetitek a térképet, hogyan is fog ez kinézni.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint holnap, azaz szerdán a nyugati megyékben szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, a keleti országrészben gomolyfelhős, napos idő várható, emellett fátyolfelhők is lesznek felettünk. Délelőtt lecseng a csapadék, majd délután elszórtan várhatóak záporok, zivatarok, melyeket felhőszakadás kísérhet. A Dunántúlon az északi, míg a keleti megyékben a keleti, délkeleti szelet kísérik élénk lökések. Zivatar környezetében erős, esetleg viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 26 és 32 fok között várható, de a Dunántúlon ennél több fokkal hidegebb lesz az idő.

Ha a csapadék nem lenne elég, később szél is társul ehhez. Főleg a Dunántúlon fordulhatnak elő viharos lökések.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás