promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: 40 fokos pokoli hőség? Bizony megtörténhet
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az úgynevezett szubtrópusi légtömeg Magyarországra is hatással lesz.

Most éppen egy hidegfront van Magyarország felett, ami igazán lehűtötte a levegőt. Most hajnalban emiatt akár 8-14 fok közé is lehűlhet a levegő, de a csapadékos időjárás eltűnik.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerdán szép lassan átvonul felettünk a betört hidegfront, és ezután szárazabb léghullámok érik el a Kárpát-medencét. Emiatt kevesebb felhőre lehet számítani, de a hőmérséklet csak szép lassan kezd melegedni.

Az északkeleti szél az Alföldön és Borsodban megerősödik, a Viharsarokban viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul a következő napon.

Először is mindenkit megnyugtatunk, mert Spanyolországban érheti el a hőmérséklet a 40 fokot, és nem itt. Ettől függetlenül a szubtrópusi légtömeg Magyarországra is hatással lesz.

Az Időkép beszámolója szerint idén Európában először regisztrálhatnak 40 fokos hőmérsékletet. A hőhullám az Ibériai-félszigeten lesz a legintenzívebb, ahol sok helyen 35 foknál is magasabb értékek várhatóak, így pénteken és szombaton Dél-Spanyolországban néhol a 40-42 fokot is elérheti a csúcshőmérséklet.

A már fent említett légtömeg hazánkban még nem fog durván lecsapni, így itt csak 30 fokos maximumok lehetnek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás