promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Heti időjárás: napsütés vagy zivatar lesz a hosszú hétvégén? Rossz híreket közölt az Országos Meteorológiai Szolgálat
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sajnos jelenleg úgy néz ki, hogy pont a hosszú hétvégére fog elromlani az idő. Az időjárás-jelentésünkben napokra lebontva nézhetitek meg, hogy mire kell készülni. 

Szeszélyes volt az időjárásunk az elmúlt napokban, és egy nagy esőhullámmal is meg kellett küzdenie Magyarországnak, de persze erre nagy szüksége volt a földeknek.

Közben a szélrekord is megdőlt Budapesten: a János-hegyen 95 km/órás széllökést mért az Országos Meteorológiai Szolgálat április 9-én. Ezt a Diego nevezetű viharciklon okozta. Az erős szelet Magyarország egész területén lehetett érezni.

Közben egyre melegebb lesz az idő, de az Országos Meteorológiai Szolgálatnak volt rossz híres is. Úgy néz ki, hogy pont a hosszú hétvégére fognak visszatérni a záporok és zivatarok.

Hétfőn napos, gomolyfelhős idő várható. Keleten alakulhatnak ki elszórtan záporok, máshol nem várható csapadék. Az ország középső tájain megélénkül, néhol megerősödik a szél. A minimumok többnyire mínusz 5 és plusz 4, a maximumok plusz 11 és 16 fok között alakulnak. A felhősebb keleti tájakon lehet enyhébb a hajnal.

Kedden napos időre lehet számítani, csapadéknak kicsi az esélye. A hőmérséklet hajnalban általában mínusz 3 és plusz 3 fok között alakul, napközben pedig 13-20 fokig melegszik a levegő.

Szerdán és csütörtökön napsütéses idő várható, és esőre se kell számítani. A légmozgás élénk, néhol erős lesz. A hidegre érzékeny helyeken mindkét nap lehet fagy hajnalban. Szerdán a hajnali plusz 1 és 6 fok közötti értékekről 15-21 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön a minimumok jellemzően plusz 1 és 7, a maximumok 15 és 21 fok között alakulnak.

Pénteken, a húsvéti hétvége kezdetén helyenként előfordulhat kisebb eső, zápor. A Dunántúlon a szél is megerősödhet. A legalacsonyabb hőmérséklet általában plusz 2 és 10 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet többnyire 18 és 24 fok között valószínű.

Szombaton és vasárnap felhősebb lehet az ég. Elszórtan eső és zápor is előfordulhat. Mindkét nap sokfelé megerősödik a szél is. Szombaton a minimumok plusz 2 és 10, a maximumok 13 és 20 fok között várhatók. Vasárnap hajnalban általában 0 és plusz 7 fok közötti értékeket mérhetnek, de a hidegre érzékeny vidékeken akár fagyhat is. Napközben jellemzően 10-16 fokig melegszik a levegő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás