promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Váratlan fordulat? Óriási pelyhekben szakadt a hó Magyarország ezen területén március 16-án - videó
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Bükkben kifehérdett a táj.

Az Időkép számolt be róla, illetve videókat is közöltek, hogy a Bükkben hatalmas pelyhekben esett a hó március 16-án reggel. A Bükkben igazi téli hangulat lett úrrá így a tél végén, Bánkút pedig téli ruhát öltött.

Sokan ezt nagyon váratlannak gondolják már ilyenkor, amikor majdnem beleléptünk a tavaszba, ám a márciusi havazások egyáltalán nem voltak ritkák még korábban. A Blikk korábban egy igazi márciusi havazós válogatásban gyűjtötte össze a nagy márciusi havazásokat, amikor egy rövid időre tényleg megbénult Magyarország.

2004. március 13-án például a hó és az óriási szél együtt jött, így a rengeteg munkagép hiába takarította az utakat, mivel a hófúvások azonnal újra beterítették hóval azokat. 2006 és 2013 márciusában is hatalmas havazások voltak az országban.

2013. március 15-e pedig azért is emlékezetes, mivel ekkor érkezett az ikonikussá váló üzenet a telefonjainkra, miszerint:

"Segítünk! Ne hagyja el a gépjárművét! Ha elfogy az üzemanyaga, üljön át másik gépjárműbe!"

És hogy milyen idő várható majd március 17-én, csütörtökön?

Az Időkép előrejelzései szerint csütörtökön napos időre számíthatunk, miközben számottevő csapadék nem valószínű. Hajnalban előfordulhat foltokban ködös idő. Reggel többfelé fagyni fog, délután pedig 9-15 fokra van kilátás.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás