promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Heti időjárás: már hétfőn érkezik a viharos szél egy hidegfronttal – felejtsük el a nyugodt pillanatokat
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Vasárnap éjjel még egy melegfront érkezik, de hétfőn jön a másik véglet, ami teljesen felborít mindent.

Nagyon kacifántos Magyarország időjárása így februárban. A héten még melegrekordot is döntöttünk, de nemsokára egy hidegfront fog felborítani mindent.

Közben az Eunice nevezetű vihar is hatalmas pusztítást okozott Európa nagyobb részén, de ezt hazánk hála égnek megúszta. Ide kattintva tudjátok megnézni a galériánkban, hogy az óriási szél milyen károkat okozott.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn túlnyomóan borult lesz az ég, és az érkező hidegfronthoz kapcsolódóan többfelé várható eső, zápor, egy-egy helyen zivatar sem kizárt. A legtöbb csapadék a Dél-Dunántúlon várható. Erős, a front mentén viharos széllökésekre is készülni kell. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 7 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben plusz 6 ás 14 fok közötti értékeket mérhetnek.

Kedden napos idő várható, de néhol előfordulhat zápor, a hegyekben hózápor is. Nagy területen lesz erős, az Észak-Dunántúlon viharos a szél. A hőmérséklet hajnalban többnyire mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul, de a szélvédett, derült tájakon akár mínusz 5 fokig is hűlhet a levegő. A csúcsértékek plusz 7 és 12 fok között alakulnak.

Szerdán a legtöbb helyen néhány órára kisüthet a nap. Szórványos jelleggel fordulhat elő eső, zápor, főleg az északkeleti, keleti vidékeken helyenként havas eső, hó is hullhat. Sokfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon helyenként viharossá fokozódhat a szél. Hajnalban általában mínusz 4 és plusz fok között alakul a hőmérséklet, de a derült, szélvédett részeken mínusz 7 fokot is mérhetnek. Délután nyugaton 10-13, a keleti országrészben 3-9 fok várható.

Csütörtökön napos idő várható csapadék nélkül. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 7 és 0, a legmagasabb plusz 7 és 12 fok között valószínű.

Pénteken kezdetben napsütés várható, de a nap második felében helyenként előfordulhat kisebb csapadék. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a szél. Hajnalban mínusz 6 és 0, a kora délutáni órákban plusz 7 és 12 fok lehet a jellemző hőmérséklet.

Szombaton elszórtan fordulhat elő zápor, hózápor. Többfelé lesz erős a szél. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 3, napközben plusz 5 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap nem várható számottevő csapadék. Gyakran és nagy területen lehet erős a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 6 és 0, a maximumhőmérséklet plusz 3 és 8 fok között alakul.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás