promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nagyon bedurvul a tél Magyarországon, még a Balaton is befagyhat, jobb, ha már most felkészülünk arra, ami jön - részletes időjárás-előrejelzés!
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Jobb már most felkészülni arra, ami vár ránk majd.

Az elmúlt héten egy hidegfront nyomán érkezett lehűlés és jöttek erős fagyok Magyarországra, sok hó is esett az ország egyes részein. De előtte volt részünk sok napsütésben is. Vajon mit tartogat számunkra a hét utolsó napja,

és jövő héten várható-e valamiféle változás, avagy egy nagyobb fordulat?

Mára, azaz szombatra havazás és hófuvás miatt figyelmeztetést adtak ki - IDE kattintva lehet követni a figyelmeztetés aktuális állását.

Az Időkép előrejelzései szerint erős fagyokkal folytatódik a tél hazánkban az elkövetkező napokban. A következő éjszakákon így komolya fagyokra kell felkészülni, sőt, még Magyarország legnagyobb taván, a Balatonon is összefüggő jégréteg képződhet.

Vasárnap már erős fagyok indítják a reggelt az ország nagy részén, csak a felhősebb nyugati tájak képznek majd kivételt. Mint az Időkép írja,

 az Északi-középhegység völgyeiben és a Dunántúl hóval borított, szélcsendes tájain -10 fok alá csökkenhet a hőmérséklet.

Napközben nyugaton számíthatunk majd havazásra, északkeleten és keleten pedig egy-egy hózápor fordulhat elő a vasárnap folyamán. Hétfőre azonban már a napsütés kerül majd előtérbe az országban.

A leghidegebb majd kedd reggel várható, nagy területen majd -10 fok alá hűl a levegő. A hóval borított tájakon, így a Dunántúlon, illetve a keleti, északkeleti határ mentén akár -15 fok is lehet.

Szombat reggelre a dunántúl több centiméter hó borította, ezen a Youtube-videón egy nagypelyhes havazás látható a Dunától keletre:

Itt pedig egy nagyon látványos felvételen az látható, hogyan robogott át Magyarországon a hóvihar:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás