promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: hidegfront csap le Magyarországra, komoly széllökésekre kell számítanunk
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Pénteken hidegfront, illetve egészen erős széllökések érkeznek, miközben a nappali hőmérséklet maximum nagyjából 9 foknál áll meg.

Péntek hajnalban az észak felől érkező hidegfront hatására egyre nagyobb területen szakadozik, csökken a felhőzet, ugyanakkor a keleti tájakon is erősen felhős vagy borult lehet az ég, ott köd, zúzmarás köd is képződhet. Legfeljebb jelentéktelen eső fordulhat elő néhol. Az északnyugati szél a Dunántúlon élénk, helyenként erős lesz, sőt a magasabban fekvő helyeken viharossá fokozódik, míg másutt jellemzően mérsékelt lesz a légmozgás – olvasható az Országos Meteorolódiai Szolgálat előrejelzésében.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +5 fok között alakul. A szélcsendes tájakon számíthatunk fagyra.

Később egyre kevesebb felhőre számíthatunk, így a felhőátvonulások mellett több órára kisüt a nap, ez alól kivételt a keleti tájak képeznek majd, ahol a köd, illetve a rétegfelhőzet néhol tartósabban is megmaradhat. Az északnyugati szél a Tisza tágabb térségét leszámítva nagy területen lesz erős, a Dunántúlon és a Bodrogközben több helyen viharos széllökésekre is számíthatunk.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között valószínű.

Itt lehet megtekinteni az OMSZ videós előrejelzését, amiből kiderül, hoy hidegfront érkezik Magyarországra:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás