promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: kiadós havazásra és erős szélre is számítani kell csütörtökön – mutatjuk, hol lehet igazán télies az idő
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A délkeleti határvidék megússza ezt az egészet, mert ott jóval melegebb lesz napközben.

Azt még nem tudni, hogy fehér lesz-e a karácsony, de december közepe felé haladva kezd egyre jobban lehűlni a levegő. Ma a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -8 és +1 fok között alakul.

Csütörtökön a hajnali órákban már csak a keleti megyékben lehet kevésbé felhős az ég. A Dunántúlon, majd reggel már a Duna mentén is többfelé várható vegyes halmazállapotú csapadék. Nyugaton, északnyugaton havazásra kell számítani, a Dél-Dunántúlon pedig átmeneti ónos esőt követően főként esőre. Másutt vegyes halmazállapotú csapadék eshet (havas eső, fagyott eső, ónos eső, eső), kiemelten Veszprém megyében akár tartós ónos eső is lehet.

Csütörtökön napközben a legtöbb helyen borult lesz az ég. Sokfelé, de a keleti megyékben csak estétől várható csapadék. A Dunántúl északnyugati részein tartós, kiadós havazásra, másutt döntően esőre kell számítani, de reggel, kora délelőtt többfelé átmenetileg ónos eső is eshet.

A Dunántúlon egyre többfelé vált át a halmazállapot havas esőre, majd hóra, így estére a Dunántúl nagyobb része fehéredhet ki, a nyugati megyékben vastag hóréteg is kialakulhat. A Dunántúlon az északi, másutt a keleties szelet kísérhetik élénk, olykor erős széllökések. Délutántól a Tiszántúlon délire fordul a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 0 és +8 fok között alakul, az Alpokalján lesz a hidegebb. A délkeleti határvidéken viszont akár 9, 10 fok is lehet.

Az Időkép előrejelzése szerint havazás a legészakibb tájakon péntek hajnalig is eltarthat, napközben kelet felé távozik a csapadék.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás