promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: 1925-ben ordítóan hideg volt Magyarországon – mutatjuk, melyik város tartja a rekordot
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A következő napban most nem kell nagy mínuszokra számítani, de a szél miatt csökkenhet a hőérzetünk.

A mai napon, vagyis november 30-án Kecskemét tartja a minimum hőmérsékleti rekordot: anno 1925-ben mínusz 18 fokot mértek ott.

Érdekesség, hogy a maximum hőmérsékleti rekord is 18 fok volt, csak hát ott nem volt mínusz jel: 1930-ban Kaposváron 18,1 Celsius-fokot mértek. Hát, az már tényleg igazi tavaszi idő így november végén.

Most este és hajnalban nem kell tartanunk a mínuszoktól. Az Országos Meteorlógiai Szolgálat előrejelzése szerint éjszaka második felére egyre inkább gyengül, majd szűnik a csapadék, amely előbb fokozatosan esőbe vált át.

A lehullott hó olvadni fog. A délnyugati, nyugati szél nagy területen marad erős, néhol viharos lökések is lehetnek. A hőmérséklet hajnalban általában 1 és 6 fok között alakul, de a kevésbé szeles északkeleti határvidéken ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

Szerdán Eleinte erősen felhős vagy borult lesz az ég, de napközben délnyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, kisüt a nap. Estig nagyjából az ország délnyugati felén szakadozhat fel a felhőzet. Érdemi csapadék nem lesz, de az északi megyékben helyenként gyenge eső, futó zápor előfordulhat.

A délnyugati szél délutánig csak kevés helyen, délutántól azonban ismét nagyobb területen erősödhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 11 fok között alakul, az Északi-középhegységben lesz a leghűvösebb, a Dél-Dunántúlon azonban kissé melegebb is lehet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás