promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kegyetlen erővel érkezik Magyarországra a tél: jövő héten még havazásra is számíthatunk, és ez még nem minden – részletes időjárás-előrejelzés!
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Jobb, ha felkészülünk a jövő heti időjárásra, ugyanis a tél páros lábbal fogja rárúgni az ajtót az országra, hiszen akár még havazhat is a fagyos reggelek mellett.

Hétfőn a köd és rétegfelhőzet fokozatosan feloszlik, és az ország nagy részén több órára kisüt a nap. Elsősorban a Nyugat-Dunántúlon tartósan borult, párás maradhat az idő, de kisebb körzetekben keleten is beragadhat a rétegfelhőzet. Hétfőn a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 5 Celsius-fok között alakul, a kevésbé felhős tájakon akár mínusz 4 fok alá is süllyedhet a hőmérséklet. A legmagasabb hőmérséklet a borult részeken 10 fok alatt marad, másutt 11 és 13 fok közé emelkedik – derül ki az ORszágos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott előrejelzéséből.

Kedden inkább a Dunától keletre várható kiterjedtebb és sűrűbb köd. Hosszabb-rövidebb napsütés főleg a középső és keleti országrészben lehet. Számottevő csapadék nem valószínű, de a ködös, rétegfelhős részeken előfordulhat szitálás, éjjel néhol ónos szitálás. Hajnalban mínusz 5 és plusz 5, kora délután 6 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdára virradóra is nagy területen képződhet köd, illetve rétegfelhőzet, amely helyenként tartósan megmaradhat. Több-kevesebb napsütés főleg az Alföldön és az északkeleti megyékben valószínű. Emellett több helyen előfordulhat szitálás, éjjel néhol ónos szitálás. Késő délutántól, estétől főként a délnyugati tájakon helyenként eleredhet az eső. A leghidegebb órákban mínusz 5 és plusz 4 fok között, a kora délutáni órákban 4 és 11 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön főleg az északkeleti országrészben maradhatnak erősebben felhős körzetek. Máshol hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap. Többfelé előfordulhat szitálás, főleg az ország déli felén és estétől északkeleten szórványosan eső, zápor is lehet.

Hajnalban, majd a péntekre virradó éjszaka az északkeleti határnál néhol havas eső, hószállingózás sem kizárt.

A minimumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 6, a maximumhőmérséklet 4 és 11 fok között valószínű.

Pénteken nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Szórványosan előfordulhat eső. Éjszaka, hajnalban az északkeleti határnál néhol havas eső, hószállingózás sem kizárt. Ködfoltok is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 5, a legmagasabb hőmérséklet 4 és 11 fok között várható.

Szombaton is lehetnek ködfoltok, majd változóan felhős idő valószínű több-kevesebb napsütéssel. Csak elvétve lehet kisebb eső, zápor. A minimumok mínusz 2 és plusz 6, a maximumok 7 és 14 fok között alakulnak.

Vasárnapra virradóra is több helyen képződhet köd. Napközben szórványosan előfordulhat eső, zápor. Hajnalban mínusz 4 és plusz 4, a kora délutáni órákban 6 és 12 fok közötti értékek várhatók - olvasható az előrejelzésben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás