promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Heti időjárás: visszatér a nyár, de zivatarok is jöhetnek – mutatjuk, hogy, merre kell rájuk számítani!
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Többnyire nyugodt és napsütéses időnk lesz a jövő héten.

Ha anticiklon van, akkor általában unalmas az időjárás, és most az van, de azért a következő héten már kaphatunk esőt is a nyakunkba. Lássuk, hogy mit jósol a hétre az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése!

Hétfőn sok napsütés várható, de a vasárnapihoz képest több fátyol- és gomolyfelhő lesz az égen. Elsősorban a Dunántúlon és az északi megyékben magasabbra törhetnek a gomolyfelhők, és arra néhol zápor, egy-egy zivatar kialakulhat, de máshol sincs teljesen kizárva csapadék. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű.

Kedden a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában sok napsütés várható. Elvétve előfordulhat kisebb eső, zápor, nyugaton esetleg egy-egy zivatar. Hajnalban helyenként lehetnek pára-, ködfoltok. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 7 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul.

Szerdán keleten hosszabb, a nyugati országrészben rövidebb napsütésre számíthatunk. Elvétve előfordulhat kisebb eső, zápor, esetleg egy-egy zivatar. Hajnalban helyenként lehetnek pára-, ködfoltok. A déli, délkeleti szél a Dunántúlon megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 7 és 15, a csúcshőmérséklet 25 és 31 fok között valószínű.

Csütörtökön a rövidebb napos időszakok mellett az ország nagy részén erősen felhős idő lesz a jellemző. Szórványosan előfordul eső, zápor, egy-egy zivatar. Az északnyugatira forduló szél sok helyütt megélénkül. A minimum-hőmérséklet általában 10 és 18, a maximum 23 és 30 fok között várható.

A pénteki nap első felében nagyrészt erősen felhős idő várható, és több helyen előfordulhat eső, zápor, néhol zivatar, majd nyugat, északnyugat felől egyre többfelé felszakadozik, csökken a felhőzet, és főleg keleten valószínű még helyenként csapadék. Az északnyugati, nyugati szél helyenként megélénkül. Hajnalban 10, 17, délután 20, 25 fokot mérhetünk.

Aztán indulhat a szombattal a hétvége. Az északkeleti országrészben még több órára kisüthet a nap, másutt erősebben megnövekedhet a felhőzet délnyugat felől. Északkeleten számottevő csapadék nem valószínű, délnyugat felől azonban több helyen eleredhet az eső, záporeső. A változó irányú szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között alakul.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás