promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: Ha kibírtad a mai poklot, holnap jön a mennyország!
Borítókép:  Unsplash Free Pictures
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kedden átvonul az országon egy hidegfront, melynek hatására végre megérkezik a kánikula után a várva várt enyhülés.

Keddre átvonul a hidegfront. Eleinte többfelé, délutántól főként már csak keleten, délkeleten számíthatunk záporokra, zivatarokra.

Az északnyugatira forduló szél erős, néhol viharos lesz. Megszűnik a kánikula, 22-29 fok között alakul a hőmérséklet, keleten, délkeleten lesz melegebb. 

– számolt be róla az Időkép.

A hidegfront hétfő estétől északnyugat felől éri el hazánkat, majd kedden délelőtt elhagyja a Tiszántúlt is. A front előtt és a fronton zivatarok alakulnak ki, ezekhez viharos (60-85 km/h) széllökés, jégeső (~ 1-2 cm) és nagy mennyiségű csapadék (ált. 15-30, néhol > 30 mm) társulhat. Néhol heves zivatar is valószínű károkozó szélrohammal (> 90 km/h), nagyobb méretű jéggel (> 2 cm).

Estétől a front hatására zivatartól függetlenül több helyen viharossá (~60-70 km/h) fokozódhat az északnyugati szél. Kedden délelőtt és a déli órákban még az ország keleti, északkeleti harmadán lehetnek zivatarok, amelyeket elsősorban nagy mennyiségű csapadék (15-30, néhol > 30 mm) kísérhet.

- részletezte még az Országos Meteorológiai Szolgálat, az is hozzátéve, hogy kedd késő délutántól, kora estétől veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

 

A részletes időjárás-jelentést itt tekintheted meg:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás