Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Heti időjárás: érkeznek a hatalmas viharok – mutatjuk, hogy melyik nap mire kell számítani

Heti időjárás: érkeznek a hatalmas viharok – mutatjuk, hogy melyik nap mire kell számítani

Időjárás

Heti időjárás: érkeznek a hatalmas viharok – mutatjuk, hogy melyik nap mire kell számítani

Időjárás

BTP 20:20

Augusztus első hetében elköszön a kánikula, és végre stabilizálódik a hőmérséklet. Változékony időre kell számítani, mert a napsütés mellett jönnek a zivatarok.

Vasárnap egy nagy zivatarlánc haladt át az országon, ami elég sok kárt tudott okozni. Szemfüles fotósok el is tudtak kapni néhány félelmetes, de annál gyönyörűbb szupercellát.

A vihar lehűlést is hozott, ami ki fog tartani a jövő héten. Készüljünk változékony időjárásra, mert bármikor leszakadhat az ég. Lássuk az Országos Meteorológia Szolgálat előrejelzését!

Hétfőn napos, gomolyfelhős idő várható az ország nagyobb részén. Elsősorban az északkeleti megyékben, de a nyugati, délnyugati határ környékén is előfordulhat zápor, zivatar. Több helyen élénk, néhol erős lesz a szél. A leghidegebb órákban 15-20 fok várható. Napközben 25-31 fokig melegszik a levegő.

Kedden nagyrészt napsütéses lesz az idő. Helyenként - nagyobb eséllyel nyugaton és északon - alakulhat ki zápor, zivatar. Hajnalban 11-17, a délutáni órákban 26-31 fok várható.

Szerdán szűrt napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés is várható. Szórványosan - legnagyobb eséllyel az északi országrészben - alakulhat ki zápor, zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet 13-20, a csúcshőmérséklet 25-32 fok között valószínű.

Csütörtökön sokfelé várható eső, zápor, zivatar. Helyenként felhőszakadás is lehet. A minimumok 14 és 22, a maximumok 20 és 28 fok között alakulnak.

Pénteken többnyire erősen felhős lesz az ég, és több helyen valószínű eső, zápor, zivatar. Időnként megerősödik a szél is. A leghidegebb órákban 13-18 fok lesz. A csúcsértékek 23 és 28 fok között várhatók.

Szombaton is lehet zápor, esetleg zivatar, és időnként megerősödik a szél is, de emellett már több lesz a napsütés. Gomolyfelhős, napos idő ígérkezik, helyenként záporral, esetleg zivatarral. A gyakran élénk északnyugati szél időnként megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-19, a legmagasabb hőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű.

Vasárnap már túlnyomóan napos időre van kilátás, csapadék nélkül. A nyugati szél napközben időnként megélénkül. A hőmérséklet hajnalban 12-18, délután 27-32 fok között alakul.

Borítókép: Profimedia