promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Heti időjárás: tovább tart a pokoli kánikula, vagy végre fellélegezhetünk?
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A hét nagyobb részében továbbra is el fogunk olvadni napközben, mint a pálcikás jégkrém.

A héten elviselhetetlen volt a hőség, és melegrekordok dőltek meg. A hétvégén érkezett a felfrissülés, de a viharoknak nem mindenki örült. A felhőszakadás komoly károkat okozott az ország déli részén és a Balaton környékén.

Nagy zivatarokra úgy néz ki ismét hétvégén kell számítani – legalábbis az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

Hétfőn rengeteg napsütésre számíthatunk, főként az ország északkeleti felén-harmadán lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, és elsősorban ott fordulhat elő helyenként zápor, zivatar. A déli szél néhol megélénkül, zivatar környezetében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is várhatók. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 36 fok között valószínű.

Kedden napos időre számíthatunk kevés fátyol- és gomolyfelhővel, de északkeleten erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, az Északi-középhegység és az Észak-Alföld térségében néhol zápor, zivatar is kialakulhat, másutt csapadék nem várható. A déli, délkeleti szél nagy területen megélénkül, északnyugaton erő széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 22, a csúcshőmérséklet 32 és 37 fok között valószínű.

Szerdán északnyugaton, északon helyenként zápor, zivatar kialakulhat, de az ország nagy részén csapadék nem lesz. A délnyugati, nyugati szelet nagy területen élénk, helyenként erős lökések kísérik, északnyugaton a szél északnyugatira fordul. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 24, a maximum-hőmérséklet 29 és 37 fok között valószínű, északnyugaton lesz a kevésbé meleg, keleten a forróbb idő.

Csütörtökön erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett szórványosan várható zápor, zivatar. Az északnyugati, nyugati szelet élénk vagy erős lökések kísérik, zivatar környezetében a szél viharossá fokozódhat. A hajnali 15, 22 fokról 25 és 33 fok közé melegedhet fel a levegő, északnyugaton az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékekkel.

Pénteken északkeleten több helyen, másutt elszórtan alakulhat ki zápor, helyenként zivatar. Az északnyugati szelet élénk, többfelé erős széllökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a maximum-hőmérséklet 24 és 29 fok között valószínű.

Szombaton tényleg elkezd visszaesni a hőmérséklet. A változó felhőzet mellett általában többórás napsütés várható. Elszórt jelleggel fordulhat elő zápor, esetleg zivatar. Az északnyugati, északi szél élénk vagy erős lesz. A hőmérséklet hajnalban 12, 18, délután 23, 28 fok között alakul.

A száraz időjárás után pedig zárjunk egy kis színessel. A lenti Instagram posztban az OMSZ fotópályázatának a nyerteseinek láthatjátok a képeit. Négy fotó van fent, szóval ne felejtsetek el lapozni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás