promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jön a hó, megérkezik a hideg, beköszönt a tél – Heti időjárás
Borítókép:  Illusztráció / via Photo by Thom Holmes on Unsplash
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az OMSZ előrejelzése szerint jövő héten hűvösebb, egészen télies lesz az időjárás, illetve havas eső, hó is várható, miközben hétvégén már mínusz 10 fok lehet a hőmérséklet.

Hétfőn túlnyomóan borult idő várható. Délutánra a Kisalföld kivételével mindenütt megszűnik a csapadék. Késő délutántól viszont ismét elered az eső a Tiszántúlon. A leghidegebb órákban 0 és plusz 5, napközben plusz 4 és 10 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden többnyire erősen felhős, párás, helyenként ködös idő lesz, de napközben átmenetileg kissé elvékonyodik a felhőzet. Eleinte keleten többfelé, majd egyre inkább csak északkeleten, estétől pedig délnyugaton, nyugaton várható eső, az Alpokalján havas eső, a hegyekben havazás is lehet. A minimumhőmérséklet 0 és plusz 5, a maximumhőmérséklet plusz 3 és 8 fok között valószínű.

Szerdán hajnalban és este többfelé, napközben szórványosan várható eső, északon, északnyugaton havas eső, a hegyekben havazás is lehet. Néhol a szél is megerősödhet. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet plusz 2 és 9 fok között alakul.

Csütörtökön kezdetben többfelé, majd északkeleten várható vegyes halmazállapotú csapadék; a Dunántúlon inkább havas eső, hó, keleten eső, havas eső, a hegyekben hó valószínű. A szél többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A minimumok mínusz 2 és plusz 3, a maximumértékek plusz 1 és 6 fok között alakulnak.

Pénteken és szombaton is változóan felhős lesz az ég. Számottevő csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban pénteken általában mínusz 5 és plusz 1, szombaton mínusz 10 és mínusz 4 fok között alakul a hőmérséklet, de a havas, szélvédett tájakon hidegebb is lehet. Pénteken napközben 0 és plusz 5, szombaton mínusz 2 és plusz 3 fok közé melegszik a levegő.

Vasárnap már helyenként előfordulhat havazás. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 4, a legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás