promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A hétfői esőből marad keddre is – mutatjuk, hogy mire számíthatsz
Borítókép:  NICHOLAS ORCHARD / HANS LUCAS / HANS LUCAS VIA AFP
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A hétfői bőséges csapadékot hozó nap után kedden is számítani kell záporokra, zivatarokra. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között valószínű.

A hétfői, intentzív zivatarokkal tarkított nap után kedden sem maradunk eső nélkül. Ugyan a délelőtti órákra elcsendesül az idő, de nyugat felől újabb hullámban számíthatunk záporokra, zivatarokra. 

„Napközben elsősorban a Dél-Dunántúlon, illetve a Duna vonalától keletre, kisebb eséllyel a Dunántúl északi felén is lehet zivatarok kialakulására számítani, melyeket felhőszakadás, 60-70 km/h-s széllökések és kisméretű jég kísérhet”

– írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. A zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek.

A hajnali hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között várható.

Felhőszakadás veszélye miatt másodfokú riasztásokat adott ki Nyugat-Magyarországra az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő délután. Az érintett területeken a következő órákban olyan intenzív záporok, zivatarok lehetnek, amelyek során jelentős mennyiségű csapadék hullhat.

A veszélyjelzés szerint Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Veszprém megye érintett a másodfokú riasztásokkal. Budapesten, Pest, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád, Somogy, Vas és Zala megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Zivatarveszély miatt Békés és Csongrád-Csanád megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Az Észak-Dunántúlon a láncba szerveződő zivatarokat jellemzően 20-30, több helyen 50 milliméternél is több csapadék, 60-70, néhol 80-90 kilométer/óra körüli szél és jégeső kísérheti. Az éjszaka folyamán a zivatarok továbbhaladnak az Alföld és az Északi-középhegység területe felé. Ekkor a zivatarokat felhőszakadás, 60-70 kilométer/órás széllökések és kisméretű jég kísérheti.

Kedden elsősorban a Dél-Dunántúlon, illetve a Duna vonalától keletre, kisebb eséllyel a Dunántúl északi felén is lehet zivatarok kialakulására számítani, amelyeket felhőszakadás, 60-70 kilométer/órás széllökések és kisméretű jég kísérhet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás