promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csúnyán átverték a magyar érettségizőket, és nagyon rosszul járt, aki így készült fel
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sok magyar érettségiző hitte azt, hogy a történelem feladatsor egy része kiszivárgott.

Hétfő nagy nap volt a középiskolások életében Magyarországon, mivel megkezdődött a 2022/2023-as tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka. A statisztika szerint következő hetekben 1163 helyszínen várhatóan több mint 111 ezer diák fog érettségizni.

A vizsgákat május 5. és június 30. között a középiskolák és a kormányhivatalok szervezik, azok lebonyolításában 3171 érettségi vizsgabizottság működik közre. A magyar nyelv és irodalom, valamint a matematika érettségi hétfőn és kedden lecsengett, ma pedig jöhetett a történelem.

A mai napon történelemből középszinten 68 ezer 131, emelt szinten 7 ezer 25 diák vizsgázott le, remélhetőleg sikeresen. Az Eduline már tegnap este kiszúrta, hogy a középiskolások elkezdtek egymás között küldözgetni egy feladatotlapot, ami meglepően hasonlított a középszintű történelem érettségire.

Ez végül kikerült egy nagyobb Facebook-csoportba is, hogy a diákok segíteni tudják egymást vele. A feladatlapon a középszintű történelem érettségi két hosszú, valamint két rövid esszéjének témái látszódtak, valamint a mai dátum.

Később a feladatlapot tartalmazó bejegyzést törölték a csoportból. Ettől, aki még este beszerezte, az felszabadultnak érezhette magát, mert fel tudott készülni a témákra. Na igen, de az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint hamis volt a feladatlap.

Sajnos, aki kiskapunak gondolta, annak arra is fel kellett készülnie, hogy átverés az egész. Ettől még a hamis feladatlap bukást egészen biztosan nem okozhatott azoknál, akik rendesen felkészültek, maximum egy kis kellemetlenséget. Amúgy az ókori Róma, a második világháború és rendszerváltás története is szerepelt a mostani esszékérdések között

Az írásbeli vizsgák május 26-án zárulnak, az emelt szintű szóbelik június 7. és 14. között lesznek, majd a vizsgaidőszak a középszintű szóbelikkel zárul, június 19. és 30. között.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás