promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fellélegezhetnek az autósok, végre jó hír jött az üzemanyaggal kapcsolatban
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Péntektől kicsit több pénz marad az autósok zsebében.

Mindenki tudta, hogy nem fog örökké tartani Magyarországon a 480 Ft/literre maximalizált üzemanyagár, hiszen végig ott lebegett az autósok feje felett a jóval magasabb piaci ár, amit már jelenleg is fizetni kell a töltőállomásokon. Ez persze sokak számára megterhelő, hiszen így többe kerül autóval utazni, ráadásul a legtöbb szakértő egyetért abban, hogy a következő hónapokban valószínűleg tovább fog emelkedni az üzemanyag ára, nem is kicsit.

Persze vannak időszakok, amikor pár forinttal kevesebbet kell fizetni egy liter üzemanyagért, aminek általában nagyon örülnek az emberek, hiszen sok kicsi sokra megy alapon így is tudunk spórolni. Akár benzinről, akár gázolajról van szó, az autósok egyetértenek abban, hogy az árcsökkenésnek mindig örülni kell, akármekkora annak a mértéke – most pedig itt az ideje egy kicsit örülni.

A hazai üzemanyagárak a nagykerár változásának mértékével módosulnak, ami azt jelenti ebben az esetben, hogy bruttó 10 forintos csökkentést érvényesítettek a kiskereskedelmi árakban – írja a Blikk.

Ez az üzemanyagár-csökkenés elvileg péntektől lép érvénybe, vagyis a benzin literenkénti átlagára valószínűleg 622 forintra módosul, a gázolajé pedig 668 forintra – ez egész jelentős csökkenésnek számít manapság.

Így a benzin literenkénti átlagára nagyjából bruttó 5 forinttal csökkent, a gázolajé pedig bruttó 15 forinttal, vagyis érdemes lesz pénteken tankolni, hiszen ki tudja, hogy jövő héten hogyan alakulnak majd az üzemanyag-árak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás