promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Drasztikus fordulat a benzinkutakon: komoly árzuhanás az üzemanyagoknál
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nehogy most tankolj a kocsidba, várd ki a szerdát, érdemes!

A magyarországi benzinkutakon folyamatosan változnak az üzemanyagárak. Ami egyik nap még 638 forintba került, az másnap felugrik 658 forintra. A magyar autósok nehezen tudják követni ezeket a hirtelen árváltozásokat, és nem is örülnek neki, hogy folyamatosan egyre drágább a tankolás.

A holtankoljak.hu aktuális adatai szerint jelenleg 650 forintba kerül egy liter 95-ös benzin, és 710 forintba egy liter gázolaj. Ez azonban január 11-én, szerdán ismét megváltozik, ugyanis drasztikus fordulatot vesz az üzemanyagár, olcsóbban tudunk majd tankolni.

Ahogy arra számítani is lehetett, a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi árát is csökkentik szerdától. Előbbi ára bruttó 12 forinttal kerül majd kevesebbe, míg a gázolajért bruttó 10 forinttal fizet alacsonyabb árat egy benzinkút. Így a héten szerdán az alábbi átlagárakkal találkozhatunk a hazai benzinkutakon: 

  • 95-ös benzin: 646 Ft/liter 
  • Gázolaj: 710 Ft/liter 

A portál 2. heti üzemanyagár-változás előrejelzése szerint 8 százalékkal esett a Brent hordónkénti ára, 85 dollárról 78 dollárra esett vissza. Ennek az az oka, hogy az ázsiai országokban a COVID-korlátozások eltörlése miatt megnőtt a halálozások száma, így ez kedvezőtlenül hat a kínai gazdaságra. Az OPEC kitermelése valamennyit nőtt az elmúlt hónapokban, ez főként Nigéria kőolaj bányászatának többletének köszönhető.

Ugyanakkor a forint is erősödni tudott a dollárhoz képest: jelenleg 370 forintért kapunk 1 dollárt. A holtankoljak.hu már előre látta, hogy jelentős árcsökkenés várható az üzemanyagok nagykereskedelmi árában, hiszen az újév első hetében komoly áremelkedés volt tapasztalható.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás