promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Azonnali hatállyal leáll a SZÉP-kártyás rendszer, magyarok milliói fognak bosszankodni emiatt
Borítókép:  MTI
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Leáll a SZÉP-kártyás fizetés, valahol már nem is érhető el.

Magyarok milliói kapnak cafeteriát SZÉP-kártyára, aminek az új szabályozása január 9-én, hétfőn élesedik. Emiatt a kártyakibocsátó bankok üzemszünetet hirdettek, ami azt jelenti, hogy ez alatt a néhány óra alatt sem fizetni, sem tájékozódni nem lehet a kártyák egyenlegéről. Ez a leállás vasárnap délutántól hétfő reggelig fog tartani.

A Magyar Közlönyben még december végén jelent meg a Széchenyi Pihenő Kártya alszámláinak megszüntetését szabályozó rendelet, amelynek értelmében 2023. január 9-től összevonásra kerülnek a korábbi szálláshely, vendéglátás és szabadidő alszámlák, vagyis összeadódnak a feltöltött összegek. Éppen ezért hétfőtől már nem kell külön mondani a szállóhelyeken, éttermekben, boltokban, és a többi elfogadóhelyen, hogy melyik alszámláról kívánjuk levonni az összeget, hiszen már csak egy "zseb" lesz.

Ez a módosítás - ami a Magyar Turisztikai Ügynökség véleményezésével született - mintegy 2,5 millió kártyafelhasználót és közel 50 ezer hazai turisztikai szolgáltatót érint. Az alszámlák törlése január 8-án, vasárnap fog megtörténni, emiatt is lesz leállás a szolgáltatásokban, ami az alábbiak szerint fog zajlani a kibocsátó bankoknál:

  • A rendszer módosítása miatt a K&H pihenőplasztikos szolgáltatása vasárnap este tíztől hétfő hajlani négyig szünetel;
  • Az MKB-nál január 8-án 23:30-tól várhatóan január 9-e, reggel 8-ig fog tartani;
  • Az OTP kilóg a sorból: náluk már vasárnap reggel nem voltak elérhető egyes funkciók. A bank tájékoztatta a kártyatulajdonosokat, hogy a pihenőplasztikokkal vasárnap délutántól hétfő reggelig nem lehet fizetni. Ebben az időszakban szünetel a kártyaelfogadás, ahogy a mobilapplikáció összes funkciója is. A leállás a fizikai POS terminálokon és az online felületeken indított tranzakciókra is vonatkozik.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás