promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Itt az ország boldogságtérképe: vajon hol a legboldogabbak az emberek?
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Vajon kik azok, akik manapság boldognak tartják magukat, és ha igen, mennyire boldogok? Mindez mennyiben függ össze az anyagi helyzetükkel, vagy éppen az egészségükkel? Boldogabbak vagyunk mint tavaly, vagy sem? 

Az összes kérdést megválaszolta a Pénzcentrum a nem reprezentatív közvéleménykutatásával. A kérdésekre összesen 30 585 ember adott választ, 56,2 százalékuk nő. A válaszadók nagy része - 34,9 százalékuk - 41 és 55 év közötti; 25,1 százalékuk 64 év feletti; 18,9 százalékuk 25 és 40 év közötti; 18,5 százalékuk 56 és 64 év közötti és mindössze 2,6 százalékuk volt 25 év alatti.

De nézzük, hogy 2022-ben melyik megyében érzik magukat boldognak az emberek. A válaszadók egy 10-es skálán értékelték egyebek között, hogy általánosságban hogyan érzik magukat, amelyen a 10-es szám azt jelenti, hogy a válaszadó kicsattan a boldogságtól, az 1-es pedig, hogy nos, az ő helyzeténél valószínűleg nem is lehetne rosszabb. A válaszok átlagosan az 5-ös érték körül mozogtak, ami arra enged következtetni, hogy az emberek nagyrészt közepesen érzik magukat, ám árnyalatnyi különbségek mégis vannak. A legelégedettebb emberek Vas megyében élnek - ők átlagban 5,6 pontos válaszokat adtak, azonban Győr-Moson-Sopron, Pest megye és a főváros alig maradt le, itt az átlagérték 5,5 pont. A legboldogtalanabb honfitársaink pedig Nógrád (4,9), Borsod-Abaúj-Zemplén (5) és Bács-Kiskun (5) megyében élnek.

Érdemes megemlíteni, hogy a felmérés alapján az emberek biztonságérzete elég nagyot zuhant 2021-hez képest. 

Számokkal kifejezve egészen konkrétan a magyarok anyagi biztonságérzete a tavalyi 6,57-es szintről 4,8-ra zuhant.

Az anyagi biztonságot tekintve az élen Győr-Moson-Sopron megye és a főváros végzett, míg a lista végén Szabolcs-Szatmár-Bereg és Nógrád megye van (ahol a legboldogtalanabb emberek élnek).

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás