promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Árzuhanás a magyar benzinkutakon - ez minden autósnak egy karácsonyi ajándék
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Tovább csökken péntektől az üzemanyagár Magyarországon.

Mióta a kormány eltörölte az üzemanyag ársapkát, azóta folyamatosan csökkennek az árak Magyarországon. Karácsony előtt, december 23-án ismét kevesebbet fogunk fizetni egy liter benzinért és dízelért, amiről a holtankoljak.hu számolt be.

Péntektől csökkennek a nagykereskedelmi árak, ami azt jelenti, hogy a benzinért bruttó 3 forinttal, a dízelért pedig bruttó 5 forinttal lesz majd olcsóbb. Ez az árváltozás a kiskereskedelmi árakban is megjelenhet, így aztán a hét utolsó munkanapjától a 95-ös benzinért már csak 631 forintot, a gázolajért pedig 713 forintot fogunk fizetni.

Sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy ez az árzuhanás vajon hol fog megállni, és visszatérhet-e még az az időszak, amikor 500 forintért, vagy az alatt tudtunk tankolni a benzinkutakon. A holtankoljak.hu ügyvezetőjét kérdezték erről, aki nem sok jóval tudott szolgálni, ugyanis azt mondta, hogy szinte teljesen kizárt, hogy 500 forint legyen egy liter üzemanyag a 2023-as évben.

A magyarok bosszankodva nézik, hogy míg itthon még mindig 600 forint felett repdesnek az üzemanyagárak, a szomszédos országokban jobb a helyzet. A háború sújtotta Ukrajnában például 539 forintért lehet tankolni, de Szlovéniában és Romániában is hasonló árak mozognak. Szerbia jócskán megelőz minket, ott 691 forint most egy liter benzin, míg Magyarország mögött Szlovákia és Ausztria áll.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás