promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Orbán Viktor üzent Lionel Messinek
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Orbán Viktor és Csányi Sándor is tiszteletét tette a katari futball-világbajnokság döntőjén, amelyet végül Argentína nyert büntetőpárbaj után.

A Nemzeti Sport készített a napokban interjút Magyarország miniszterelnökével, aki nyilatkozott Messiről, a magyar futball helyzetéről és a jövőről is. A Lionel Messi kontra Cristiano Ronaldo örökös vitának sokak szerint pont került a végére: az argentin a világbajnoki címe után vitathatatlanul egyedül ül a futballvilág trónján. Többen úgy fogalmaztak, hogy a történelem legszínvonalasabb focimeccsét láthattuk az Argentína - Franciaország döntő alkalmával. A dél-amerikaiak szinte végig 2-0-ra vezettek, majd a találkozó utolsó perceiben hősiesen egyenlített Franciaország. A hosszabbításban az argentinok megint előnyhöz jutottak, amit újfent anuláltak a franciák, így a 3-3-as végeredmény után tizenegyesekre került a sor. Az összecsapáson Messi kettő, Mbappé pedig három gólt jegyzett.

A vita eldőlt, Lionel Messi a legnagyobb, méghozzá szó szerint a legkisebb fiúból lett a legnagyobb hős. Ahogyan írva van: a legkisebb lesz a legnagyobb. Az utolsókból lesznek az elsők"

- nyilatkozott Orbán.

A közösségi oldalán pedig nemes egyszerűséggel csak úgy fogalmazott: Viva Messi!

[[fb]]

A torna előtt egyébként Orbán azt jósolta közösségi média oldalán, hogy a szerbek lesznek a világbajnokok. Az tény, hogy mindig akadnak meglepetéscsapatok, azonban a szerbek kiestek még a csoportkörben, annak ellenére, hogy ígéretes és erős kerettel rendelkeznek.

Minden világbajnokságon van egy sötét ló, és azt hittem, hogy most a szerbek lesznek, de a marokkóiak lettek azok. A tévedés szakmai oka teljesen nyilvánvaló: nem gondoltam, hogy a szerbek védelme ennyire átjáróház. Hiába, ha az ember valaha csatár volt, a csatárokat nézi elsősorban. Némi szépségtapasz a sikertelen tippemen, hogy a torna egyik leginkább klasszikus mozdulattal elért gólja mégis csak Alekszandar Mitrovics Svájc elleni fejes gólja volt"

- szakértett a kormányfő.

Arról is elmélázott az interjúban, hogy vajon Magyarország is megérdemelte volna, hogy kint legyen Katarban. Az 1986-os vb óta nem sikerüt kijutnunk a világversenyre, azonban az utóbbi Európa-bajnokságokon rendre kiemelkedően teljesített a magyar válogatott.

Amikor a futballról beszélgetünk Magyarországon, én két szót kerülök mindig: az egyik a „megérdemelt”, a másik az „igazságos”. Ezek a szavak arra valók, hogy megmagyarázzunk valamit, ami nem sikerült. A futball törvényei mások. Van kilencven perced, hogy győzzél. Ott és akkor legyél jó, amikor kell. Csak ez számít. Magyarként tudnánk erről mesélni"

- tette hozzá, majd kitért arra is, hogy most előbb az Eb-re kell újfent kijutni, azután érdemes csak a vb-re gondolni.

Magyarország egyébként a G csoportba került az Eb-selejtezőkön, nemsokára bele is csapnak a lecsóba a csapatok. Szerbiával, Montenegróval, Bulgáriával és Litvániával mérkőzünk majd meg, így ismét reális esély nyílhat arra, hogy kijussunk a kontinensviadalra.

[[c2]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás