promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bekeményít a Tesco: rendkívüli intézkedésekről döntött a magyarok kedvelt áruházlánca
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Tesco azonnali intézkedéseket vezetett be.

Az elmúlt időszakban nagyon megszaporodtak a bolti lopások, és most karácsony előtt is az a tapasztalat, hogy a nagy összegű élelmiszereket és italok előszeretettel akarják elvinni egyes magyarországi üzletekből a vásárlók. Nemrég hírt adtunk róla, hogy a Tesco lopásgátló dobozba tette a felezett trappista sajtokat.

Szerkesztőségünk megkereste az áruházláncot, akik magyarázatot adtak erre az eddig nem megszokott jelenségre.

„A Tesco üzleteiben augusztus óta körülbelül duplájára növekedett mind a bolti lopások száma, mind az elkövetési érték. Az egész alacsony elkövetési értéktől a többszázezer forintig terjedhet az eltulajdonított termékek értéke. Az üzletekben számtalan módon védjük a termékeket egy központilag meghatározott védekező kihelyezési szabályzat alapján. Ugyanakkor az egyes üzletek saját maguk is mérlegelhetik azt, hogy mely termékeknél alkalmaznak védekező kihelyezést abban az esetben, ha az adott terméknél nagyobb veszteséget tapasztalnak”

- írta válaszlevelében a Tesco Sajtóosztálya.

Információink szerint nem csak a Tesco vezette be ezt a fajta biztonsági intézkedést, a Spar Magyarország üzleteiben is találkoztak már a vásárlók lopásgátló dobozba helyezett termékekkel, amik azelőtt nem voltak ilyen védelemmel ellátva.

A bolti tolvajok nagyon sokfajta trükköt és praktikát alkalmaznak ma már, hogy hogyan csenjenek ki valamit észrevétlenül az üzletekből. Erről egyébként korábban a Kész átverés! is forgatott egy jelenetet, amiben Farkasházy Tivadart küldték be az egyik Insterspar-ba, hogy lopjon el valamit. Persze a biztonsági őr mindent látott a kamerán keresztül, viszont amikor a kijáratnál elcsípték a Heti hetes oszlopos tagját, nem találtak nála semmit. Farkasházy ezt többször eljátszotta a biztonsági őrökkel, végül csak sikerült találni nála valamit.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás