promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ismét bezár a Barlangfürdő, lesz esély az újranyitásra?
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egyszer, október 3-án már bezárták a Miskolctapolca Barlangfürdőt az energiárak növekedése miatt, és úgy tűnik, hogy a rémálom újra megtörténik. 

Szinte egy emberként sokkolódtak le a szállásadók, a vendéglátók, és a wellnes szerelmesei, az október 3-i bejelntés okán, amely szerint be kell záni a Miskolctapolca Barlangfürdőt a rezsiárak növekedése miatt. Ennek tükrében a korábban már oda készülő vendégek lemondták a környékbeli foglalásaikat, ami elég nagy kiesést okozott a szállásadóknak, és tulajdonképpen teljesen kiürült a város október 10-étől, a bezárás napjától.

Mindez október 28-ig tartott, ugyanis a helyi vállalkozók - látván, hogy így nem igazán fognak tudni megélni -, a megyei iparkamara és az önkormányzat összefogásának köszönhetően újra megnyitotta kapuit a barlangfürdő. A megoldást végül az jelentette az energiárak növekedésére, hogy a városvezetés ígérete szerint a városvédelmi alapból finanszírozza a költségeket, míg a helybéli vállalkozók azt vállalták, hogy a Miskolci Fürdők Kft.-vel egyedi megállapodásokat kötnek, amelyekkel hozzá tudnak járulni a fürdő újbóli megnyitásához - írja a BOON

A helyzet viszont az elmúlt hónapban úgy alakult, hogy csak 4,5 millió forint érkezett a vállalkozásoktól, miközben ennél sokkal többet ígértek. Tudvalevő, hogy a fürdő csak az ősszel csaknem 65 millió forint veszteséget termelt, amelyet egyelőre az üzemeltető Miskolc Fürdők Kft.-nek, illetve a városvédelmi alapnak kell kicsengetnie.

A barlangfürdő január 8-ig bizonyosan nyitva tart, utána viszont két hétre biztos, hogy bezár, hogy befejezzék az egyébként már megkezdett karbantartási munkálatokat. A lap egyelőre nem tudott arról információt szerezni, hogy lehetséges-e az újranyitás. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás