promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes dolgot csinált az OTP Bank: még Orbán Viktor se tudta ezt szó nélkül hagyni
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Orbán Viktor beszámolt a hírről az egész világnak.

Magyarország miniszterelnöke nem lassít, és ez a hete is igazán sűrű lesz. Tegnap például Orbán Viktor elutazott hazánkból, hogy Katarban élőben nézhesse meg az Argentína-Horvátország elődöntőt a 2022-es labdarúgó-világbajnokságon. A kormányfő az UEFA és a FIFA vezetőivel is beszélgetett egy kicsit, végül pedig egy magabiztos argentin döntőbe jutást láthatott a stadionban, mivel Messiék 3-0-ra nyertek.

Orbán Viktort a hátralévő mérkőzésekre is meghívták, és ha az ideje engedi, akkor mindenképpen ott lesz Katarban élőben is. Magyarország miniszterelnöke a katari vébé kapcsán elmondta, hogy megpróbálta eddig otthonról követni a mérkőzéseket, de ez sokszor nehézségekbe ütközött, mivel nappal dolgoznia kellett, így csak késő este jutott erre ideje.

Orbán Viktor újra nem sokat aludhatott, mivel a mai napon már Brüsszelben jelent meg, ahol részt vesz az Európai Unió és a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége szerdai csúcstalálkozóján.

Itt a tagállamok vezetői a világpolitikai kihívásokról, a gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok fejlesztéséről, az éghajlatváltozással összefüggő zöld átállásról, a digitális infrastruktúrába történő befektetésekről és a 2023–27 között megvalósuló EU-ASEAN-akciótervről tárgyaltak.

„Kemény munka volt, de jó eredmény született. Szeretném megköszönni a magyar delegáció munkáját. Magyarország soha nem adja meg magát!”

- írta ki Twitteren a kormányfő.

Orbán Viktor nem csak ezt osztotta meg a világgal, hanem gratulált az OTP Banknak is az egyik hatalmas sikeréhez.

„A regionális bajnokságtól a világbajnokságig! Gratulálunk az OTP Banknak az első Európán kívüli bank megvásárlásához”

- osztotta meg boldogan Magyarország miniszterelnöke, aki a Tashkent Times egyik cikkét is linkelte.

Az OTP Bank már 2020 vége óta tárgyalásokat folytatott az üzbég kormánnyal az üzbég bankrendszer privatizációjában való részvétel lehetőségeiről. A tárgyalások eredményeként a felek tavaly ősszel írták alá az Ipoteka Bank értékesítésére vonatkozó szándéknyilatkozatot, nem olyan régen pedig a tranzakció feltételeit rögzítő adás-vételi szerződés aláírására is sor került.

A dokumentumot az OTP Bank részéről Csányi Sándor elnök-vezérigazgató és Wolf László vezérigazgató-helyettes, valamint az Üzbég Köztársaság Pénzügyminisztériuma képviseletében Timur Ishmetov pénzügyminiszter, illetve az Üzbég Köztársaság nevében Jamshid Khodjaev miniszterelnök-helyettes, befektetési és külkereskedelmi miniszter írta alá Taskentben.

Múlt héten Orbán Viktornak még arra is volt ideje, hogy karácsony előtt benézzen a kedvenc álattotthonába, és vigyen egy kis meglepetést. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás