promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kísérteties titkot rejt a felújított Blaha Lujza tér, a budapestiek többsége észre sem veszi
Borítókép:  MTI/Balogh Zoltán
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Felfedték a felújított Blaha Lujza tér titkát, ami egészen új megvilágításba helyezi az egészet.

Hosszú idő után, múlt szombaton végre átadásra került Budapest szívében a felújított Blaha Lujza tér. Rengetegen vártak már erre a pillanatra, hiszen a főváros egyik ikonikus helyéről van szó, amire ráfért már egy kis frissítés – alábbi cikkünkben található pár fotó a szinte teljesen megváltozott Blaháról, ami az eddigi visszajelzések alapján összességében nagyon tetszik az embereknek:

Az utóbbi pár napban rengetegen jártak a felújított Blaha Lujza téren, a legtöbben pedig észre sem vették a talpuk alatt lévő titkot, ami egy érdekes, és egyben mondhatni kísérteties visszatekintés a múltba. Már nem sokan emlékeznek rá, de annak idején itt volt a Népszínház (ezt jelzi az ott lévő Népszínház utca is), de az M2-es metróvonal kialakítása miatt lebontották – a később Nemzeti Színházként ismert épület kontúrja viszont most is ott díszeleg.

„A Nemzetit ugyan a metróépítés miatt lebontották 1965-ben, de a tér mostani rendezésekor a tervezők kiszerkesztették az egykori kontúrját, s a tér anyagával azonos, vékony burkolati vonallal visszarakták az alaprajzát a térre. Ha a lábunk elé nézünk a hetes busz megállójában, vagy a Metró kijárata közelében, akkor végigkövethetjük a kontúrt a burkolatban. Mivel a kontúr a mai Rákóczi út aszfaltsávjába is belóg, ott ez a vonal megszakad”

árulta el Budapest főtájépítésze, Bardóczi Sándor.

Ha legközelebb a Blaha Lujza téren járunk, mindenképp érdemes megkeresni ezeket a vonalakat, hogy egy pillanatra visszatekintsünk a múltba, és úgy érezzük, hogy a Népszínházban vagyunk, és onnan várjuk a buszunkat – zseniális ötlet volt ez a tervezők részéről, hiszen így örökre különlegessé tették Budapest egyik nagy forgalmú helyét.

Itt lehet megtekinteni Bardóczi Sándor posztját:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás