promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Orbán Viktor nagy bejelentést tett a benzinárakról - minden magyar autóst érint
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az elmúlt napokban tapasztalt üzemanyagkrízisre a 70-es évek óta nem volt példa. Ezt pedig már a magyar miniszterelnök sem tudta szó nélkül hagyni. 

Tegnap éjfél előtt egy rendkívüli Kormányinfó keretein belül jelentette be Gulyás Gergely és Hernádi Zsolt Mol-vezér, hogy eltörlik a benzinárstopot. Napok óta kígyóznak a sorok a töltőállomásokon országszerte, és már a Mol ügyvezetője is úgy nyilatkozott a napokban, hogy kritikus a helyzet. Éjjel óta egyébként már 640 forintos átlagáron lehet benzint várásolni, 699 forintért pedig dízelt tankolni. A benzinársapka 13 hónapig tartott.

Az üggyel a Promotions is hangsúlyosan foglalkozott, egyebek mellett írtunk a múlt heti álhírről is, melynek során privát üzenetekben terjengett a hír, hogy a kormány eltörli a benzinárstopot. A kacsa óriási keresletet és ezzel egyetemben üzemanyaghiányt okozott, és végül egy kis késéssel be is igazolódott. 

A helyzet súlyosságára való tekintettel Orbán Viktor is felszólalt az ügyben

Az elmúlt napokban a brüsszeli kőolajszankciók hatályba léptek, bekövetkezett az, amitől tartottunk. Mostantól szankciós benzinárak vannak érvényben egész Európában. Magyarországon az ebből keletkező extraprofitot elvonjuk és a rezsivédelmi alapba irányítjuk"

- szólt a posztjában Magyarország miniszterelnöke. 

[[fb]]

Súlyos bejelentésnek bizonyulhat ez, bár a bejegyézsből nem derül ki pontosan, hogy milyen extraprofitra gondol Orbán. Több lap is megkereste Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtószóvivőjét, de egyelőre még nem kaptak választ a kérdésükre. A miniszterelnök egyébként miután aláírta a rendeletet, szerdára rendkívüli kormányülést is hirdetett, amelynek tematikája értelemszerűen az üzemanyagárak voltak.

Amint újabb fejleményeket ismerünk meg, frissítjük cikkünket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás