promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Itt a MOL nagy bejelentése: lehet, hogy nem jut majd mindenkinek üzemanyag?
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem szállít üzemanyagot - sem dízelt, sem benzint - a MOL azoknak a kis benzinkutaknak, amelyekkel idén tavasszal a benzinár-stop bevezetése után kötöttek szerződést. A döntés a jövő héten lép életbe.

A Mol a döntést az ellátás biztonságának fenntartásával indokolta - írja saját értesülés alapján az RTL. Megtudták azt is, hogy a korlátozás nem végleges, azonban az teljesen biztos, hogy határozatlan, hogy ez az időszak meddig tart. 

Az ügyben megszólaltattak egy szakértőt is. Ő úgy véli, hogy a döntés arra utal, hogy idehaza "bedőlt a biztonságos üzemanyagellátás". Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke közölte azt is, hogy:

"a hazai kőolajtartalék 34 napra elegendő, az üzemanyagtartalék pedig 30 napra, tehát a törvényben előírt 90 napnál rövidebb időre biztosított az ellátás."

Az elnök rávilágított arra is, hogy ez a határozat 400-500 benzinkutat érinthet, amelyek egyébként az üzemanyagellátás csaknem 30 százalékát biztosítják a hazai piacon.

Kisebb ellentmondás a történetben, hogy a vállalat közleménye szerint a döntés a magyarországi benzinkutaknak nagyjából tíz százalékát érinti. Érdemes megjegyezni, hogy a benzinársapka bevezetésekor hozzávetőleg 2000 benzinkút működött idehaza. Bárhogy is, a szakértő figyelmeztetett, hogy a továbbiakban, amikor üzemanyagért megyünk, jobb lesz felkészülni a kígyózó sorokra és a hosszabb várakozási időre is. Nem beszélve a folyamatosan tobzódó indulatokról.

Egri Gábor úgy vélte továbbá, hogy a döntés hatása elképzelhetően vidéken okoz majd nagyobb bajt, ahol lehetséges, hogy többet kell majd utazni azért, hogy megtankolhassuk az autónkat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás