promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Erős idegzetűeknek: ketten meghaltak egy meghibásodott Tesla miatt, Elon Muskot is megkérdezték a balesetről
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Már semmi sem biztonságos a mai világban.

Elon Muskról eddig is előszeretettel szóltak hírek, de azóta főleg, mióta végérvényesen megvette a Twittert. Szó nélkül és azonnal kezdte el a cégnél a leépítést, és mint a minap kiderült, összesen több mint 4 ezer ember veszítette el így a munkáját. 

Egyik pillanatban a Twitter jelenével és jövőjével volt elfoglalva, a másik pillanatban pedig már az indonéziai B20 üzleti konferencián ült és többek között az ottani újságírók kérdéseire válaszol. A Bloomberg hozta le, hogy miket mondott a milliárdos:

„A lehető legtöbbet dolgozom, ami emberileg lehetséges: a hét minden napján, reggeltől estig. Hogy mennyire én kínzom magam? Őszintén szólva egy next level, senkinek nem ajánlom."

Egyébként a B20 legfőbb témája a túlvállalás és a munka volt: hogy egy adott személy, például Elon Musk mennyire tudja egyensúlyban tartani a magánéletet a munkával, és hogy mennyit kell dolgoznia ahhoz, hogy ott legyen, ahová az évek alatt eljutott.

Kínában napok óta egy balesetről szólnak az újságok, amit most a BpiAutosok.hu hozott le. Tudniillik a térfigyelő kamerák felvettek egy Tesla model Y autót, miközben hirtelen gyorsításnak indul, majd elkezd féktelenül száguldani az úton. Ha csak ennyi történt volna, még nem lenne semmi probléma, de a száguldás következtében

egy másik autó összetört, valamint egy motorost és egy biciklist is elsodort brutális tempóval, míg végül mintegy két kilométer után hatalmas robajjal egy épület falába csapódott. Ketten életüket vesztették, hárman pedig megsérültek a brutális balesetben.

A Reuters megkereste a Tesla tulajdonosát, Elon Muskot, mivel az őrült autó vezetője azzal magyarázta a történeteket, hogy egyik percről a másikra a kocsi meghibásodott és semmire sem reagált: se a fékre, se a megállásra. A sofőr szerint műszaki hiba folytán vált irányíthatatlanná az autó, és magától egészen 200 km/h sebességre gyorsult fel.

A világ leggazdagabb embere egyelőre annyit nyilatkozott az üggyel kapcsolatban, hogy

„ne higgyenek a pletykáknak! A rendőrség jelenleg külső szakértőt keres a baleset mögötti igazság kiderítésére, mi pedig megadunk minden szükséges segítséget."

A nyomozással kapcsolatban további információk egyelőre nem állnak rendelkezésre, ahogy az sem, hogy mi fog történni a közveszélyessé vált autó vezetőjével.

Nem ez az első eset, hogy a Tesla a hírekben szerepel egyébként:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás