promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ennél a nagy magyarországi áruházláncnál már hiába keresed a tojást
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Maximum kinder tojást tudsz venni náluk online, de abból nem jó rántottát csinálni.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a legutóbbi kormányinfón jelentette be, hogy Magyarországon újabb két termék lesz hatósági áras, ami nem más, mint a tojás, valamint a burgonya. Ezeknek az ára a jövőben nem lehet több, mint amekkora a boltokban, piacokon szeptember 30-án volt.

Az élelmiszer árstopos alapanyagok között továbbra is ott van a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a sertéscomb, a csirkemell, a 2,8 százalékos tehéntej, valamint a csirkefarhát. Ezeken nagyjából lehet valamennyit spórolni, a többi terméken nem igazán.

Már elég sokan félnek attól, hogy karácsonyra a burgonyából és a tojásból is hiány lehet a boltokban. Nagy István agrárminiszter az RTL Híradónak adott interjújában arról beszélt, hogy a mostani helyzet csak az emberek „lelkesedésének” tudható be.

Az agrárminiszter kiemelte, hogy nem tart attól, hogy eltűnne a burgonya az üzletek polcairól, noha a magyar termelésű krumpli januárra minden évben elfogy, mert nincsen olyan kapacitás, amivel hosszú távon tárolni lehetne azt.

Közben egy nagy magyarországi áruházláncnál már hiába keressük a tojást, ha interneten szeretnénk rendelni. Rengetegen veszik igénybe ugyebár a Tesco online bevásárlását, ahol pénzért kiszállítják azokat az alapanyagokat, amiket összeállít az ember. Ők most meglepődhettek, mivel a „tejtermékek, tojás” menüpontnál eltűnt a tojás. A zöldségeknél azonban megtalálható a burgonya, amiből van sokféle.

Tehát a Tescóban csak úgy tudunk tojást venni, ha felkeressük az áruházláncot, és levesszük azt a polcról. A magyarországi áruházláncnál lédig burgonyából maximum 2 kg vásárolható háztartásonként, tojásból – a doboz méretétől függetlenül –  pedig csak 1 doboz.

Az is előfordulhat, hogy online azért is tűnt el a tojás, mert éppen átalakítják a rendszert, hogy csak 1 dobozzal lehessen beletenni a virtuális kosarunkba. Kinder tojást persze vehetünk, de abból nem jó rántottát készíteni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás