promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ajaj, Müller Cecília visszatért, ez a pillanat pedig mindig feszültebb, mint a legfélelmetesebb horrorfilm
Borítókép:  MTI Fotó: Mónus Márton
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ha Müller Cecíliát meglátja az ember, akkor rögtön eszébe jut, hogy most vajon mitől kell tartanunk Magyarországon.

Múlt héten hozták nyilvánosságra a vizsgálatok eredményét, és ez kimutatta, hogy az elmúlt időszak jellemző stagnálás után országos átlagban ismét emelkedést mutat a szennyvíz koronavírus örökítőanyagának koncentrációja. A vizsgált városok közül emelkedő tendencia figyelhető meg Magyarországon Budapest Központi Szennyvíztisztító Telepének ellátási területén, valamint Kecskeméten, Szegeden és Szekszárdon.

A szakemberek körülbelül egy hónapja arról nyilatkoztak, hogy a magas átoltottságnak köszönhetően még nem fognak magasra ugrani a számok a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban.

Müller Cecília közben az InfoRádiónak adott interjút, amiben arról beszélt, hogy a koronavírus szezonális lett, így télen biztosan több lesz a megbetegedés.

A szakember hozzátette, hogy mivel mindenkinek más az oltottsági státusza Magyarországon, ezért nem kampányszerű oltásokat szerveznek, hanem folyamatosan biztosítják a védőoltás felvételének lehetőségét a jól ismert oltópontokon és a háziorvosoknál egyaránt. Közben pénteken továbbra is regisztráció nélkül lehet beadatni a vakcinát.

Anno dr. Póta György háziorvos az RTL Klub Reggeli című műsorában arról beszélt, hogy most egy jóval erősebb influenszaszezonra kell számítanunk, így nem árt beadatni a védőoltást. Ezt Müller Cecília is hasonlóképpen látja.

„Az influenzavírus is egy variábilis vírus, és az elmúlt évhez képest mindkét A-komponens megváltozott, vagyis ismét védtelenek vagyunk vele szemben. Tehát feltétlenül ajánlom az oltást azoknak, akiknél az egészségi állapotuk folytán az esetleges influenza megbetegedés súlyosabb szövődményekkel járhatna”

- mondta az InfoRádiónak az országos tisztifőorvos.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) évente 1,3 millió adag térítésmentes influenza elleni oltóanyagot biztosít a lakosság számára, de ezt jóval kevesebben szokták kérni.

Utáljuk a szájmaszkot, de ha berobban a járvány, lehet nem árt elővenni néhány zsúfolt helyen, ezzel is csökkentjük az esélyét, hogy elkapjuk a vírust, akár influenzáról, akár koronavírusról van szó.

Akiket túlságosan lesújtottak a fenti információk, azoknak jöjjön egy kis színes válogatás Müller Cecíliától: 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás