promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyarországon ilyen még nem volt, hihetetlen dolgot láttak a Hortobágyon
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Tömegével indultak meg az emberek, hogy láthassák azt, amire eddig még nem volt példa Magyarországon.

A Hortobágy minden kétséget kizárólag Magyarország egyik legszebb helye, hiszen nemcsak gyönyörű, de az élővilág is egészen elképesztő ott. A vidék nagy része nemzeti park, sokan járnak arra, hogy különleges élőlényeket csodálhassanak meg a természetes környezetükben – most pedig valakinek hihetetlen szerencséje volt, ugyanis olyasmit látott, amire eddig még nem volt példa itthon.

Még október 30-án Sós Endre lett figyelmes arra a Hortobágyon, hogy most először Magyarországon is megjelent egy kanadai daru, ami Szibériában és Észak-Amerikában költ, de egészen Mexikóig is elmegy telelni. Egészen szenzációs ennek a madárnak a jelenléte nálunk, hiszen elvileg még sosem láttak ilyet itthon – de 2020-ban már megfigyeltek egyet az egyik skandináv országban, szóval volt már a közelünkben.

Az Agroinform információi szerint a kanadai daru nagyjából 105 centiméter hosszú, 175-195 centiméteres a szárnyfesztávolsága, a testtömege pedig körülbelül 3-5 kilogramm. Két és fél év alatt alakul ki a szürke tollazatuk, fehér fej tollazatuk és vörös homlokpajzsuk van. Társas, költöző madár, magvakkal, levelekkel, gyümölcsökkel, rügyekkel, illetve kisebb állatokkal táplálkozik – repülés közben pedig impozáns látványt nyújt.

A kanadai daru első észlelése után rögtön megjelentek tömegestül a Hortobágyon a madarászok, madárfigyelők, akiknek szintén nagy szerencséjük volt, hiszen még ott tartózkodott az állat, így rengeteg felvétel készült a „jelenségről”, ami Magyarországon eddig példátlan volt.

Itt lehet megnézni egy felvételt a Hortobágyra tévedt kanadai daruról:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás