promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Orbán Viktor nagy bejelentést tett, a legtöbb magyar családot érinti
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az utóbbi hónapok magyar valósága a rezsicsökkentésről és az inflációról szól. Ezúttal az Országgyűlésben az előbbivel kapcsolatban kérdezték Orbán Viktort, aki határozott választ adott.

Nagy port kavart július 13-án az, hogy a kormány bejelentette, hogy hozzányúl a 2013 óta fennálló rezsicsökkentéses rendszerhez. Anno Gulyás Gergely úgy fogalmazott, hogy energia- és gáz-vészhelyzet van Európában, az energiárak elképesztő mértékben emelkednek, emiatt a magyar kormány egy hét pontból álló intézkedéscsomagot hozott érvénybe. A pontok között szerepelt például a Paksi Atomerőmű üzemidejének meghosszabbítása, illetve a további gázkészletek felkutatása is. Ősztől aki többet fogyaszt, az többet is fog fizetni, a többletet pedig piaci áron kell megtérítenie. Ennek következtében sorra lehetett hallani, hogy a télre milyen intézmények, éttermek, sportlétesítmények zárják be a kapuikat.

Az Országgyűlés ülésén azonnali kérdést intézett a magyar miniszterelnökhöz a DK egyik képviselője, amelyben erősen kritizálta a gázárakkal kapcsolatos tevékenységeit a kormánynak. Orbán megvédte pártja intézkedéseit, és kijelentette, hogy 

„Ma minden egyes magyar család 181 ezer forintot kap havonta a támogatott rezsin keresztül. Leszögezem, hogy a kormány kiáll a rezsicsökkentés mellett." 

Hozzátette még, hogy enélkül jelentősen szegényebb lenne minden magyar család a hónap végén, állítása szerint ez pedig nagy teljesítmény. Természetesen minden nézőpont kérdése, a polgárok jelentős része jelen időben is küszködik a rezsicsökkentés és a hiperinfláció által okozott pénzügyi káosszal, a spórolás szinte soha nem látott mértékeket ölt már a középosztályban is. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás