promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Orbán Viktor fontos bejelentést tett, hamarosan fellélegezhetnek az áramfogyasztók
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Azerbajdzsánból érkezhet zöld energia.

Néhány hónapja sokként ért mindenkit az energiaárak drasztikus emelkedése, különösen azért, mert közeleg a tél, amikor a háztartások az átlagosnál több gázt és villanyáramot fogyasztanak. Most úgy tűnik, a lakosság hamarosan fellélegezhet ezen a téren.

Orbán Viktor miniszterelnök a napokban egy Facebook-videóban jelentette be, hogy nagyívű energetikai együttműködés formálódik.  Létrejön egy hatalmas villamosenergia-vezetékrendszer, amelynek hazánk is a haszonélvezője lehet.

„Az energiát Azerbajdzsánból Georgián (vagyis Grúzián) és Románián keresztül hoznák Magyarországra. Ezzel mi nagy mennyiségű földgázt tudnánk kiváltani, olyan földgázt, amelyet ma villamos energia előállítására használunk”

– mondta a kormányfő. Az üzlet tehát az az egészben, hogy a szóban forgó áramot a rendszer kiépülése után direktben kapnánk meg, vagyis szükségtelenné válna erre a célra földgázt vásárolnunk. Orbán Viktor fontos célként jelölte meg, hogy minél több energiát juttassunk be az Európai Unió területére, mert így lehet gyorsabban leküzdeni a jelenlegi válságot.

Véleménye szerint a szabályozások csak rövid távon vezetnek eredményre, a hosszú távú megoldás az, ha a kontinensre minél több irányból és forrásból minél több energia érkezik. A megnövekedő kínálat nyilvánvalóan letöri az árakat, tehát képesek lehetünk a jövőben megelőzni, elkerülni a mostanihoz hasonló kríziseket.

Az a terv egyébként, hogy az azerbajdzsáni zöld villamos energia (tenger alatti vezetéken) Magyarországra is eljusson, egyáltalán nem új, hiszen már augusztus végén is felmerült ennek a lehetősége, és a hír most megerősítésre került.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás