promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Orbán Viktor óriási bejelentést tett, rengeteg magyart érint a változás
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Orbán Viktor a már tőle megszokott módon interjút adott péntek reggel a Kossuth Rádióban, és meglepő bejelentéseket tett, amelyek az ország jelentős részét közvetlenül érintik.

Módosít a kormány a 18 Celsius-fokos rendeleten, amely szabályt az utóbbi hetekben a sajtó és a média is erőteljesen górcső alá vett. A Magyar Közlönyben meg is jelent már az új rendelet, amely módosít az intézmények vészhelyzeti működésén. 

A hőmérséklet-korlátozás nem érvényes olyan sportlétesítményre, amely:

a) esetében az adott sportágra vonatkozó, jelen rendelet hatálybalépését megelőzően hatályba lépett országos vagy nemzetközi szakszövetségi előírások alapján az edzés és verseny körülményeire való tekintettel 18 Celsius-foknál magasabb léghőmérséklet biztosítása szükséges, vagy;

b) nem üzleti célú közösségi, szabadidős vagy kereskedelmi célú szálláshely-szolgáltatást is biztosít.

A szabály tehát csupán annyiban változik, hogy nem az összes, csak egyes intézmények kapnak mentességet a 18 Celsius-fokos rendelet alól, például a sportlétesítmények. Az oktatási intézményekről nem esett szó. Megjegyezte Orbán Viktor azt is, hogy Magyarország képes ellátni magát gázzal, a nyugatiakkal ellentétben, így nem tartja logikusnak, hogy azt közösen szerezzük be.

Külön rendelet érkezett ezenkívül a sportlétesítmények üzemeltetésének tervezett felfüggesztéséről is. A bezárás előtt legfeljebb tíz nappal be kell jelenteni a szándékot a sportpolitikáért felelős miniszternek. A miniszterelnök szót ejtett még egyébként arról is, hogy lesznek a következő hetekben újabb hatósági áras termékek, 2023 végére pedig egyszámjegyű inflációt szeretnének elérni. Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy azon dolgoznak, hogy a családokat és a cégeket segítsék, ennek köszönhető a benzinárstop, az élelmiszerárstop, a rezsivédelem, illetve a hatósági áras termékek is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás