promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bizarr rablás történt Magyarországon – egy dohánybolti eladó az új hős
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Azt eddig is lehetett tudni, hogy a dohánybolti eladók munkája egyáltalán nem veszélytelen.

Lehet sokan úgy gondolják, de abszolút nem könnyű a dohánybolti eladó szakma. Sokszor kell részegekkel szót érteni, ami alaposan le tudja szívni a trafikosok energiáit. Az meg a másik, hogy néhányan a dohányboltokat tartják könnyű célpontnak Magyarországon, ha éppen úgy gondolják, ki kellene rabolni egy üzletet.

Ez a modern korban nem túl jó ötlet, mert egészen biztosan az elkövető fogja húzni a rövidebbet, még ha nem is azonnal.

Szóval történt már néhány bizarr dohánybolti bűncselekmény Magyarországon, és most ismét belefutottunk egy ilyenbe. Az ügyészség a honlapján számolt be róla, hogy ötvenes éveiben járó férfi egy műanyag nyelű konyhakéssel támadt rá az eladóra.

A nála jóval fiatalabb sértettnek rövid hercehurca után sikerült elhárítania a támadást, majd azzal nyugtatta meg a támadót, amikor megígérte a férfinak, hogy elvihet egy üveg bort. Erre a rabló nyomban magához vett egy kétliteres borospalackot a polcról, ám a trafikos rászólt, hogy ő csak egyliteresre gondolt, mert a kettő már kicsit túlzás lenne.

Most egyértelműen trafikos eladó Magyarország új hőse, aki mindenki szerint remekül reagálta le a szituációt.

Az RTL Klub híradójában megemlítették, hogy az eset Egerbakta községében történt, ráadásul az eladó is nyilatkozott, akit abszolút nem dúlt fel az eset, inkább mosolyogva mesélte el az egész történetet.

A tettest a bűncselekmény elkövetése után nem sokkal elfogta a rendőrség. Az ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével vádolta az elkövetőt, akivel szemben a törvényi 5 éves minimumot meghaladó tartamú szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt a tárgyaláson. A bíróság egyetértett a végrehajtandó szabadságvesztésre tett indítvánnyal, de annak mértékét csupán három és fél évben határozta meg, ezért az ügyész súlyosításért jelentett be fellebbezést a tárgyalás végén.

A vádlott és védője ugyanakkor enyhítésért fellebbezett, így az ügyben majd az Egri Törvényszék hoz jogerős döntést.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás