promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szomorú hírt kaptak azok a magyarok, akik szeretnek moziba járni
Borítókép:  Illusztráció / Cinema City (via geeklife.hu)
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Várható volt a Cinema City lépése, de még így is sokakat elkeserített.

Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a magyarok egyik kedvenc közösségi szórakozása a mozizás, hiszen szinte nincs is olyan ember, akire ne lenne hatással a friss popcorn illata, illetve egy remeknek ígérkező film, amit másokkal élvezhetünk egy kellemesen légkondicionált teremben. Az utóbbi években a koronavírus-járvány miatt nagyon nehéz helyzetbe kerültek a hazai mozik, de végre úgy tűnik, hogy visszaállt a rend, és idén meg is dőlt egy fontos rekord:

Valószínűleg mindenki megtapasztalta már az utóbbi hónapokban, hogy szinte mindennek megemelkedett az ára. Ennek rengeteg oka van, és most úgy tűnik, hogy a magyar mozikat is elérte ez a drágulási hullám, ugyanis egyik pillanatról a másikra nagyjából 17 százalékot emelkedett a mozijegyek ára a Cinema City egységeiben, így egy normál jegy már 2.500 Ft-ba kerül Budapesten – de még nem mindenhol került frissítésre az árlista.

A Cinema City marketing és PR igazgatója, Buda Andrea elmondta, hogy azért volt szükség erre az egyesek szerint „drasztikus” áremelésre, mert a magyar mozikra is hatással vannak az itthon tapasztalható drágulások, így a rezsi, illetve a beszállított termékek költségei is megemelkedtek – de még így is a legminimálisabb emelésre törekedett a cég, hogy továbbra is a mozizás maradjon az egyik legelérhetőbb szórakozási lehetősége egy családnak.

Buda Andrea arról is beszélt, hogy nem tervezik bezárni a Cinema City mozikat a rezsiárak emelkedése miatt, de a járvány óta elég nehezen lehet tervezni, illetve bármit is biztosra mondani. Minden esetre hamarosan jön az az időszak, amikor Hollywood a nyár után ismét nyom egy nagy hajrát, így olyan fantasztikus filmekre számíthat a magyar közönség, amikre minden bizonnyal megéri majd megvenni a jegyet még ilyen áron is.

Valószínűleg ilyen lesz például a december 15-én érkező Avatar: A víz útja is – itt lehet megnézni James Cameron alkotásának előzetesét magyar nyelven:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás