promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az Energiahivatal fontos bejelentést tett, Magyarország az egyik legjobb az Európai Unióban
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Magyarország a negyedik a sorban.

Magyarország máris teljesítette az Európai Unió által előírt földgázmennyiség betárolását - erről adott ki kedden közleményt a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal.

A tájékoztatás szerint az uniós gáztárolási rendeletben előírtak szerint Magyarországnak november 1-jéig az ország ötéves átlagfogyasztásának 35 százalékát kell kötelezően betárolnia. Most viszont kiderült, hogy a hazai gáztárolókban már augusztus 25-én több földgáz volt, mint az uniós előírás.

A rendeletben olvasható, hogy az egyes országoknak havi lebontásban mennyi földgázt kell betárolni. Magyarországnak összesen 3,65 milliárd köbmétert kellett volna november elejéig betáraznia. Az Energetikai Hivatal hivatalos adatai szerint azonban augusztus 25-ig összesen 3,88 milliárd köbméter földgázt tároltak be az öt hazai gáztárolóba. Ez 226,7 millió köbméterrel több, mint amennyit az EU előírt. Ez a mennyiség - amit eddig betároltunk - az elmúlt öt éves átlagfogyasztás 37,17 százaléka, az éves lakossági fogyasztás 98 százaléka.

A Hivatal közölte: fogyasztásarányos feltöltöttség tekintetében Magyarország a negyedik legjob, európai uniós összehasonlításban  Az MEKH hozzátette, hogy jelen pillanatban a magyarországi tárolók töltöttségi szintje 61,31 százalékos.

[[cikk2]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás