promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hatalmas újítást vezetett be a Budapest Park, amit imádni fognak a bulizók
Borítókép:  Budapest Park official
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Legalábbis a többség, aki már szabályosan utál a repohárral szórakozni.

A repohárral kapcsolatban egyre nagyobb volt a zúgolódás mostanában. A poharak isszaváltásával kapcsolatos visszásságok piaci önszabályozó megoldását, vagyis a rendszer racionális, egységes és valóban fenntartható átalakítását van szükség több szervezet szerint.

Sokan tiszta szívből kimondták, hogy a repohár rendszer egy nagy lehúzás. A jelenlegi gyakorlat ráadásul az eredeti környezetvédelmi céloknak sem felel meg. 

Közben a Budapest Park hatalmas újítást készül bevezetni a repoharakkal kapcsolatban. Nemrég tesztüzemen próbálta ki új rendszerét a fővárosi klub, amely egyrészt vendég barátabb, másrészt környezetkímélőbb is egy ilyen volumenű szórakozóhely esetében.

Ennek lényege, hogy a vendég maga döntheti el, hogy szeretne-e dizájnos, brandingelt újrapoharat vásárolni, amit aztán tokenre válthat, vagy haza vihet - ahogy eddig is -, emellett viszont lehetősége lesz ingyenes, sima, áttetsző repohárba kérni az italát.

Utóbbi esetében azonban hangsúlyozzák: kérik vendégeiket, ezeket a poharakat ne vigyék haza magukkal, hanem távozáskor adják le a pultokban, vagy a helyszínen kialakításra kerülő pohár leadópontokon. Ez ugyanis a feltétele annak, hogy valóban környezetkímélőbbé váljon a rendszer: az így leadott poharak alapos mosás után - amelyet partnerük speciális csírátlanító mosógépsorral és nagyteljesítményű szárító gépsorral végez, szakszerűen - újra felhasználhatóak legyenek.

Ez a módszer várhatóan azt eredményezi, hogy sokkal kevesebb poharat kell utángyártaniuk, ezzel is jelentősen csökkentve ökológiai lábnyomukat.

A struktúrát igyekeznek a legkörültekintőbben kialakítani - például körbejárták a token kérdését is. Ezt egyrészt a vendég továbbra is brandingelt, relikvia jellegű pohárra válthatja a pultokban, másrészt, amennyiben úgy dönt, hogy nincs a korábban megvásárolt tokenre tovább szüksége, a Park Shopban egy 300 Ft-os, koncertjegyre, afterpartira vagy korijegyre felhasználható kupont igényelhet érte 2022. december 31-ig.

A mai naptól már az új rendszer van érvényben a fővárosi klubban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás