promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutálisan sok áramot fogyasztanak a magyar háztartásokban ezek az eszközök? Most kiderült az igazság
Borítókép:  Profimedia / Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az utóbbi napokban egy rakat cikk szól arról, hogyan lehet otthon spórolni, egyáltalán mennyi áramot fogyasztanak az egyes kütyük otthonainkban.

A rezsicsökkentésre most nagyon sokan keresnek rá Magyarországon, mivel augusztus elsejétől megváltoznak a feltételek, ami eddig volt, az módosult. Tehát eddigi formájában megszűnik a lakossági áram- és gázfogyasztásra érvényes rezsicsökkentés. A kormány által mgejelölt átlag feletti fogyasztást más áron kell majd fizetniük a fogyasztóknak, így pedig mindenki azonnal elkezdett keresgélni olyan cikkeket az interneten, amelyek megmutatják, hogy például a háztartásokban mely eszközök fogyasztják a legkevesebb áramot, és mely eszközök és kütyük zabálják az áramot.

Az elmúlt napokban rengeteg cikk született azzal kapcsolatban, hogy tudnánk tehát az otthonainkban jobban spórolni, hogy benne tudjunk maradni az átlagfogyasztásban. Eddig sokkal kevesebben foglalkoztak iylen témákkal, így nagyon sok magyart valószínűleg meg fognak döbbenteni első blikkre, hogy pontosan mi mennyi áramot fogyaszt a háztartásunkban, mi az, ami jóval fölötte van annak, amire besaccoltuk, és mi az, ami jóval alatta van ennek.

A mindennap használatos elektromos cikkek fogyasztásáról a kiszamolo.hu közölt egy elképesztően hasznos és részletes cikket. Ők mérték meg a kütüyk fogyasztását. Az írásban amúgy végig a rezsicsökkentett 38 forintos egységárral számolnak.

A cikkből többek között az is kiderült, hogy a mobiltöltő bedugott állapotban nagyon minimális áramot fogyaszt. Egy bedugott, de kikapcsolt tévé, egy Xbox és egy mobiltöltő együtt fogyaszt titokban 2,1 Wh-t. Ez havonta 1,52 kWh, jelenlegi áron 58 forint/hó.

A tévékészülék napi négy óra átlagos fogyasztással számolva 9 kWh-t fogyaszt, ez pedig 342 forint/hó. 

A cikkben rengeteg dolgot vesznek számításba, így többek között a mosógépek, a laptopok és a hűtők is górcső alá kerülnek. A nagyn hasznos, teljes írást IDE kattintva olvashatjátok el.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás