promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes dolog derült ki a magyarokról, most megtudhatod, hogy te is a többséghez tartozol-e
Borítókép:  Profimedia / Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A nagy felmérés, és az eredményei. Fura dolgok derültek ki.

A Yettel egy országos, reprezentatív kutatás eredményeit publikálta, amelyben meglehetősen fura dolgokra derül fény a magyarokról. Többek között az, hogy a magyarok 63 százaléka, tehát az elsöprő többség tart otthon olyan mobiltelefont, amelyek már használaton kívül vannak. A meglepőbb azonban az, hogy az esetek többségében ezek az otthon, főleg a fiókok mélyén tárult kütyük 10-15 évesek is lehetnek.

Sokan pedig akár még 3 vagy ennél több régi készüléket is őrizgetnek otthon.

A kutatás eredményei arra is kitértek, hogy miket tárolunk még otthon. A lajstromban a mobiltelefonokat nem sokkal lemaradva követik a töltők és kábelek (61 százalék), majd a fej- és fülhallgatók (47 százalék), a videó/cd/dvd-lejátszók (42 szátalék).

Sokan nem is tudják, hogy mit lehet csinálni ezekkel a régi mobilokkal. A megkérdezettek 28 százaléka válaszolta azt, hogy nem tudják, mit kezdjenek velük, 27 százalék pedig azt válaszolta, hogy nincs kedvük foglalkozni a kérdéssel. Meglepő, de sokan (23 százalék) arról számoltak be, hogy érzelmileg kötődnek a régi, már nem használt kütyühöz. Sokan azonban úgy válaszoltak, hogy tartaléknak tartják otthon a régi eszközöket.

A megkérdezettek közül sokan (10-ből 8-an) úgy válaszoltak, hogy nem tudják, hogy nem szabad kidobni a mobilokat a kommunális szemétgyűjtőbe. ez azért is fontos kérdés, mivel a régi, nem használt készülékek, nem rendeltetésszerű használat után veszélyesek is lehetnek.

(via Telex)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás