promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Müller Cecília visszatért, és a szívbajt hozta mindenkire
Borítókép:  MTI Fotó: Mónus Márton
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az a baj, hogy Müller Cecília tényleg aggasztó híreket jelentett be.

Az sosem jó jel, hogyha Müller Cecília megjelenik az M1 Híradójában, ráadásul vendégként. A csatorna arról számolt be, hogy hiába van nyár, egyre jobban nő a koronavírusos esetek száma, így a 60 év felettiek és a krónikus betegek újra veszélynek vannak kitéve.

Ha ez így megy tovább, akkor tényleg beleszaladhatunk ősszel egy jóval erősebb koronavírus-járványba. Amit nem szabad elfelejteni, hogy a fertőzés még mindig itt van velünk, és terjed, hiába van meleg.

Müller Cecília rossz híreket közölt mivel, Európában, köztük Magyarországon is egyre nagyobb arányban nő a fertőzöttek száma hétről hétre.

Nálunk Magyarországon az omikron variáns BA2-es típusa fertőz, de 4-5 százalékban már megjelent a BA4-es, a BA5-ös és az X variáns is, amelyek Európában uralkodóvá váltak. A probléma ezzel az, hogy ezeknek a fertőzőképessége is jóval magasabb.

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ, valamint az Európai Gyógyszerügynökség már nemcsak a 80 év feletti, hanem a 60-79 év közötti korosztálynak és a veszélyeztetett csoportok tagjainak is javasolja az mRNS-vakcina második emlékeztető adagjának beadását.

Mindig megemlítik, hogy az oltás nem pajzs, szóval akkor így is óvatosnak kell lenni. Müller Cecília is kiemelte, hogy oltottak is meg tudnak fertőződni, de általában könnyebben vészelik át a megbetegedést, és nem kerülnek kórházba.

Az országos tisztifőorvos kiemelte, hogy aki tüneteket észlel magán, az ne menjen emberek közé.

A koronavírus tüneteknél most is a klasszikus dolgokra kell figyelni: láz, köhögés, torokfájás, ízületi és végtagfájdalom, és persze az íz- és szaglászavarok. Remélhetőleg ősszel nem kapunk a nyakunkba újabb korlátozásokat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás