promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Pofátlanul az arcodba robbanhat az IKEA terméke – fontos figyelmeztetést adott ki a cég
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A kávéfőző valóban szétrobbanhat, így nagy kockázatot jelent használni.

Aki óriási kávérajongó, az már biztosan összekuporgatott magának egy jobb kávéfőzőre. Persze erősségben sokan esküsznek a kotyogósra, ami még mindig rengeteg háztartásban megtalálható.

Az egyik gasztroblogger, Máté Szabi például korábban soha nem tudott kotyogósból iható kávét csinálni, de a legutóbb megpróbálta. Meg is mutatott a nagyközönségnek néhány trükköt, amiket érdemes kipróbálni.

A legnépszerűbbek persze az automata kávéfőzők. Ezekből rengeteg van a magyar piacon, de az egyik honlap igyekezett összegyűjteni a legjobbakat. Mivel igazán borsos az áruk, így nem árt alaposan átgondolni, melyiket is választjuk.

Az ember nem is gondolná, hogy ha az IKEA áruházban vesz egy eszpresszó kávéfőzőt, az akár az arcába is robbanhat. Pedig így van, szóval a cég fontos figyelmeztetést adott ki.

Az IKEA a közleményben leírja, hogy visszahívja a 2040 és 2204 (ééhh) közötti dátumbélyegzővel rendelkező, rozsdamentes acél biztonsági szelepes METALLISK eszpresszó kávéfőzőt, a termék használat közbeni szétrobbanásának megnövekedett kockázata miatt.

A kockázat a biztonsági szelep anyag- és konstrukcióváltását követően növekedett meg, ezért csak a rozsdamentes acél biztonsági szeleppel (ezüst/szürke színű) ellátott termékeket érinti a termékvisszahívás. A visszahívás más termékekre nem vonatkozik.

A kockázatosnak ítélt eszpresszó kávéfőzőt a vásárlók bármelyik IKEA áruházba visszavihetik, ahol a termék teljes vételárát visszakapják. A dátumbélyegzőt a vásárlók a termék alján tudják ellenőrizni, a visszahívott termék cikkszáma: 703.602.25. A kávéfőzőt akkor is visszavihetjük, ha már nincsen meg a nyugta.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás