promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A benzinár nő, de van még egy fontos változás, amin a magyar autósok meg fognak lepődni
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Csak a magyar autósok örülhetnek, mivel ők hatósági áron tankolhatnak továbbra is.

A külföldi autósok péntektől már csak piaci áron vehetnek üzemanyagot nálunk. Tehát ha nincs magyar a rendszámuk, vagy a forgalmi engedélyük, akkor 480 forintos benzint sem tankolhatnak.

A kormány kiemelte, hogy ezt azért kellett meglépni, mert az úgynevezett üzemanyag-turizmus már veszélyeztette a magyarországi ellátás biztonságát. A benzinkutak mellett elhelyezkedő totemoszlopokon a hatósági ár, míg a kútfejeknél a piaci ár jelenik meg a fogyasztók számára, de ez ne tévessze meg a magyar rendszámmal tankolókat, ők az alacsonyabb árat fizetik továbbra is.

Az se tévesszen meg senkit, hogy benzinár emelkedés jön, mivel a magyarok továbbra is 480 forintért tankolhatnak. A Blikk azonban beszámolt arról, hogy akik külföldi forgalmi engedéllyel fognak hazánkban tankolni, azok ne fognak örülni.

Nagy üzemanyagár emelés jön péntektől, a benzin és a gázolaj beszerzési ára is bruttó 30 forinttal fog emelkedni. Ez azt jelenti, hogy a piaci árak közelíteni fognak a 800 forinthoz.

Ha már magyar rendszám, arról is érdemes tudni, hogy július után jönnek az újonnan kiadott rendszámok.

Vitézy Dávid, a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára bejelentette, hogy a jelenlegi karakterkészlet néhány éven belül kifutna, ezért van szükség az új betűre a magyarországi autók rendszámainál – számolt be róla az RTL.

A már forgalomban lévő hatósági jelzéseket nem kell újakra cserélni, azok a továbbiakban is használhatók maradnak.

Aki szeretne az természetesen továbbra is igényelhet egyedi rendszámtáblát.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás