promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hol nyaralnak idén a magyarok? – Kiderült, hogyan tervezzük a vakációt
Borítókép:  Illusztráció/Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A többség nem akarja átlépni a határt.

A koronavírus miatt megváltoztak az utazási szokások, a háború pedig csak rátett erre egy lapáttal. Az idén március végén, április elején készült egy kutatás, amiben 1000 embert kérdeztek meg arról, hogyan tervezi tölteni az idei vakációt.

A felmérés szerint csupán a magyarok ötöde szeretne meglátogatni külföldi és magyarországi úticélokat is a szünidő alatt.

A magyarok csaknem 60 százaléka az idén szinte biztosan eltölt néhány napot egy belföldi nyaralóhelyen, 47 százalékuk pedig nem tervezi átlépni a határt. A külföldi nyaralást leginkább a budapestiek és a felsőfokú végzettséggel rendelkezőek választják, ami arra utalhat, hogy az anyagiak is fontos szerepet játszanak a tervekben.

A legszívesebben a 30 év alattiak utaznak, őket pedig az 50-esek és a 60-asok követik. Utóbbiak inkább a nyugalmas wellness szállodákat keresik, előbbiek viszont mozgalmas nyaralással terveznek.

Természetesen a Balaton itthon a legnépszerűbb célpont, a magyarok 36 százalékának azonnal a magyar tenger jut eszébe, ha nyaralásról van szó.

Összeségében elmondható, hogy a legtöbben nem kockáztatják meg a nagyobb utakat az újra és újra felbukkanó koronavírus, valamint a háború miatt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás